23948sdkhjf

Erfarne netselskaber skyder penge i energi-komet

Charlottte Blou Sand etablerede energiselskabet True Energy i 2018, og i marts sidste år blev selskabet godkendt til at levere frekvensreguleringsydelser til danskerne.

I oktober smed storinvesteroen Lars Thuesen sammen med en gruppe investorer 4,5 millioner kroner efter Charlotte Blou Sand, True Energy og selskabets ny-udviklede app, der sikrer automatisk forbrug, når strømmen er billigst og/eller mest klimavenlig.

Nu har endnu en investor meldt sig på banen. Eller rettere sagt tre. Og det er nogle erfarne nogle af slagsen.

Netselskaberne GEV, RAH og Thy-Mors Energi har gennem deres fælles selskab RGT Holding A/S købt sig ind i True Energy med henblik på at kunne understøtte balanceringen af elnettene gennem forbrugernes adfærd.

Insider viden i udviklingen
Sådan her og nu – på den korte bane om man vil – skal samarbejdet med RGT Holding bidrage med viden om elnettet.

- Det er nogle netselskaber der har eksisteret i mange år. De har mange års erfaringer og viden om de udfordringer, vi står over for og de flaskehalse, der kommer til at opstå. De kan forudsige, om det er bedst at investere i kabler eller smarte løsninger som vores, siger Charlotte Blou Sand og tilføjer:

- Og så får vi noget insiderviden til, hvordan vi bedst muligt kan udvikle vores løsninger.

Forskydning, forbrug og balance
Udgangspunktet for True Energys app er automatisk forskydning af elbilers opladning til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigst og mest klimavenlig. Samtidig kan elbilens batteri indgå i reguleringskraften af det samlede elnet i Danmark.

- True Energy er, med deres 'Big Battery'-koncept, de første med et decentralt system som er godkendt af Energinet til at deltage i balanceringen af det danske elnet. Forskydning af forbrug,og balancering af elnettet,er nogle af de største udfordringer i forhold til de økonomiske konsekvenser af den grønne omstilling,og fortrængning af fossile brændstoffer.

Det har været en af de afgørende faktorer for GEV, RAH og Thy-Mors Energi for at gå ind i True Energy.

- True Energy er en spændende spiller på markedet, dermed deres kompetencer utvivlsomt er med til prikke til vores traditionelle måde at tænke energi og energiløsninger på. Vi ser muligheden for at være med til at præge udviklingen af de værktøjer, som skal medvirke til at sikre balancering af elnettet. Derved kan vi reducere behovet for at udbygge elnettet. Sammen vil vi dermed skabe synergi mellem elnettet og aftrækket hos kunderne med et nemt og overskueligt værktøj, der medvirker til at sikre den grønne omstilling, siger bestyrelsesformanden for RGT Holding, Robert Hove.

Den lange bane
På den lange bane skal investeringen fra RGT Holding bruges til at kapre markedsandele.

- Det giver os kræfterne til at ekspandere på de internationale markeder. Udlandet er vores næste stop. Norge står først for, fortæller Charlotte Blou Sand, stifter og CEO hos True Energy.

Hun vil dog ikke oplyse, hvor mange kroner og ører de tre netselskaber sender True Energy afsted med. Det er en fortrolig del af aftalen, fortæller hun.

Fakta

Det er firmaet RGT Holding A/S der indgår som medejer af True Energy. RGT Holding er ejet af GEV, RAH og Thy-Mors Energi. René Heiselberg Gier indtræder som medlem af bestyrelsen i True Energy på vegne af de tre selskaber.

RAH, Thy-Mors Energi og GEV leverer el via elnet til andelshavere i Midt-og Vestjylland og har gennem deres respektive elhandelselskaber – go’energi og Samstrøm, mange lokale kunder. Disse kunder får nu del i det spændende samarbejde med store udviklingsmuligheder.

True Energy er stiftet i 2018 og har i dag 14 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125