23948sdkhjf

Guldborgsund Forsyning finder entreprenør til Stubbekøbing Renseanlæg

Med den gamle byrådssal i Stubbekøbing Rådhus som ramme om begivenheden skrev Guldborgsund Forsyning den 12. februar 2020 kontrakt med det lokale entreprenørfirma Troels Jørgensen A/S, Kettinge, om totalrenovering af Stubbekøbing Renseanlæg.

Renseanlægget er nedslidt og ikke længere teknologisk tidssvarende - og på sigt vil det ikke opfylder fremtidens krav og udfordringer. Belastningen på renseanlægget er for nuværende 3.000 PE, mens fremtidens Stubbekøbing Renseanlæg er dimensioneret til 6.000 PE. 

Bygger nyt og river ned
Projektchef hos Guldborgsund Forsyning Jesper Reinhold har tidligere fortalt til Energy Supply, at man i forbindelse med totalrenoveringen vil rive det gamle anlæg ned, efterhånden som man bygger nyt.

Projektet er opdelt i to faser. 

I fase et,som løber fra marts 2020 til august 2020, etableres en ny udløbspumpestation samt et mobilt renseanlæg. Den eksisterende procestank renoveres. Samtidig går man i gang med et rive de eksisterende bygværker ned.

I fase to, der løber fra august i år til juni 2021, vil der blive opført en multibygning og de resterende bygværker rives ned.

Multibygningen samler en række funktioner, som for eksempel slambehandling i et lukket miljø samt et kulfilter, som sikrer effektivt mod lugtgener. Endvidere omfatter multibygningen også mandskabsfaciliteter. 

Første spadestik tages 27. februar med teknisk aflevering i juni 2021.

Kontraktsummen lyder på 27,1 mio. kr.

Om entreprisen

Kontrakten er den anden af fem hovedentrepriser i forbindelse med renoveringsprojektet ’Mod nye tider’, der samlet set er et større renoveringsprojekt inden for spildevand med et totalbudget på flere hundrede millioner kroner.

Etapen har været udbudt som hovedentreprise i underhåndstilbud blandt et antal inviterede entreprenørfirmaer, da projektets omfang ikke har  krævet EU-udbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093