23948sdkhjf

Seas-NVE vinder forsyningsudbud for gas

Energistyrelsens udbud af forsyningspligt til naturgaskunder i hele landet blev vundet af energi- og fibernetkoncernen Seas-NVE.

Det er første gang, der afholdes et national udbud, og hos Seas-NVE glæder de sig over at få muligheden for at byde nye naturgaskunder velkommen i hele Danmark.

- Jeg er glad for, at vi nu skal byde nye kunder velkommen hos os, siger markedsdirektør Ole Vestergaard.

Resultatet af udbuddet betyder, at kunder, der fra den 1. april ikke aktivt vælger en gasleverandør, vil blive tildelt forsyningspligtprisen fra Seas-NVE. Erfaringer viser, at det typisk sker, når kunder flytter eller ikke foretager sig noget, når en eksisterende leveringsaftale udløber.

- Det skal være vores ambition, at kunder, der ikke nødvendigvis er bevidste om aktivt at tilvælge os i første omgang, aktivt vælger at blive hos os efterfølgende, siger Ole Vestergaard.

I de næste tre år har Seas-NVE som Energistyrelsens udpegede forsyningspligtselskab, pligt til at levere naturgas til de forbrugere, der ikke allerede har en leveringsaftale.

Prisen på forsyningspligtproduktet svarer til markedsprisen plus et pristillæg, som dækker leverandørens omkostninger.

Det er netop dette tillæg, der er omdrejningspunkt for budrunden og Seas-NVE vandt med en pris på 3,24 øre/m3 inkl. moms i tillæg til markedsprisen. For en husstand med et gennemsnitligt naturgasforbrug på cirka 1.500 m3 svarer dette til knap 50 kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078