23948sdkhjf

Kæmpe vindmøller fascinerer: Besøgscenter skal gøres bedre

Thisted Kommune vil udlicitere formidling i to år gammelt besøgscenter i det nationale testcenter for store vindmøller

Med omkring 35.000 registrerede besøgende i 2019 har Besøgscenter Østerild, der åbnede i 2017, vist sit værd. Centret, der ligger som nærmeste nabo til de nu otte møller i det nationale testcenter for store vindmøller er tænkt som stedet, hvor de besøgende kan samle viden om både grøn energi, vind og vindmøller og om områdets natur.

- Ambitionen er, at der til enhver tid skal præsenteres en tidssvarende og aktuel formidling om vindenergi set fra mange perspektiver og om testcentret i Østerild helt konkret, lød det i en pressemeddelelse fra Thisted Kommune op til indvielsen af centret i september 2017.

- Besøgscentret er blevet en succes, men formidlingen kan måske gøres bedre end hidtil, og i den forbindelse er det helt relevant at spørge, om Thisted Kommune er den bedste til at varetage den opgave, siger Niels Jørgen Pedersen, formand for kommunens erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalget.

I denne uge besvarede udvalget selv spørgsmålet med en beslutning om, at arbejde for at udlicitere formidlingsindsatsen og dele af driften af besøgscentret til en ekstern erhvervsdrivende gennem en forpagtningsaftale.

- Vi skal opgradere hele formidlingen i og omkring besøgscentret, og til det formål vil det være oplagt at søge samarbejde med en partner, som allerede arbejder med energi, vindkraft og lignende ting, siger Niels Jørgen Pedersen og tilføjer, at den type formidling ikke er en oplagt opgave for kommunen.

Thisted Kommune har hidtil været koordinator af formidlingen og udstillingen i besøgscentret. Det er sket med bidrag fra en ”formidlingsgruppe” som ud over kommunen selv tæller DTU, Vestas, Siemens Gamesa, Wind Denmark, Naturstyrelsen Thy, Aarhus Universitet, Thy Mors Energi, Thy Turistbureau, Støtteforeningen Hannæs Østerild og Østerild Skole.

Thisted Kommune forventer i år 40.000 gæster i besøgscentret. Det besøgstal var oprindelig målet for besøgscentrets femte sæson i 2022, men nu tegner det til at realiseres to år tidligere.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159