23948sdkhjf

Mulig placering for Solrøds biogasanlæg udpeget

Et enigt økonomiudvalg i Solrød kommune har nu fundet en placering for det kommende biogasanlæg.
Tidligere på året afviste Køge Kommune at give tilladelse til opførelse af biogasanlægget i nærheden af CP Kelco. Dermed måtte Solrød Kommune finde et nyt område, skriver SN.dk.

Nu peger et enigt økonomiudvalg i Solrød Kommune på en placering syd for Å-marken på grænsen til Køge. En placering der giver maksimal afstand til nærmeste bebyggelse og beskyttet natur.

Stadig lang vej
Selvom det samlede byråd giver grønt lys for placeringen, så er der stadig lang vej igen, før Solrød Kommune får sit biogasanlæg.

Der skal først og fremmest besluttes, hvilken rolle kommunen skal spille i forbindelse med drift, finansiering og ejerskab.

Samtidig skal pektinfabrikken CP Kelco levere over halvdelen af råmaterialet, men med anlæggets placering i Solrød vil virksomheden ikke kunne udnytte strømproduktionen direkte. Det problem skal man således også finde en afklaring på.

- Det er meget kompliceret det her også i forhold til lovgivningen. Det vigtigste for mig er, at vi får løst en stribe andre miljømæssige problemer. Biogasanlægget vil for eksempel bringe os næsten helt i mål i spørgsmålet om kvælstof og fosfor i Køge Bugt, siger borgmesteren i Solrød Kommune Niels Hörup.

Solrød Kommune regner med at have fundet en model for driften af værket inden årets udgang, og at byggeriet allerede til næste år kan gå i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078