23948sdkhjf

Hashøj Biogas reddet: Der er åbnet for hanen igen

- Der er åbnet for gassen igen.

Det fortæller bestyrelsesformand hos Hashøj Kraftvarmeforsyning Ole Worm til Energy Supply.

At biogashanen er åben igen, er resultatet af et forhandlingsmøde mellem HCS, der ejer Hashøj Biogas, og Hashøj Kraftvarmeforsyning i fredags.

Forud for mødet har der været mange forhandlinger om forlængelse af gasaftalen mellem parterne.

Hashøj Biogas har nemlig i årevis leveret biogas til Hashøj Kraftvarmeforsyning beliggende nær Dalmose på Sjælland.

Ikke desto mindre lukkede Hashøj Kraftvarmeforsyning (HKV) for modtage-hanen den 1. januar 2020. Årsagen var at parterne ikke kunne blive enige om rammerne for den nye aftale, der skal løbe frem til, at HKV har fået opført sit nye flisfyrede værk og Hashøj Biogas har fået opgraderet anlægget, så det i stedet for at levere biogas til HKV kan sende biogassen ud i gasnettet.

Da Hashøj Biogas har HKV som eneste aftager af biogassen, har en lukning af gashanen betydet, at der siden er blevet brændt en del biogas af. På sigt ville situationen have betydet en endelig lukning af Hashøj Biogas.

Men nu er parterne blevet enige og Hashøj Biogas reddet.

Tre timer langt møde
Direktør Mads Frederiksen hos HCS og bestyrelsesformand hos HKV Ole Worm mødtes altså i fredags ved forhandlingsbordet hos Slagelse Kommune.

Resultatet blev, at der kunne udveksles håndtryk.

- Kort fortalt, så har vi indgået en aftale. Den er tidsbegrænset og løber til udgangen af 2021, siger Ole Worm til Energy Supply.

Han vil helst ikke løfte sløret for, hvad aftalen indeholder, før han har orienteret forbrugerne. Han kan dog sige, at begge parter i sagen er tilfredse.

- Der er for en gangs skyld lavet en aftale, hvor alle er tilfredse. Vi har ikke givet os mere, end vi ville tidligere, fortæller han.

Nyt værk
Den åbne gashane er ikke eneste resultat af fredagens forhandlingsmøde.

- Det betyder, at vi nu går i gang med at bygge et værk, fortæller Ole Worm.

Det værk, som han hentyder til, bliver en kombination af en flisfyret kedel og en eldrevet varmepumpe.

HKV er faktisk allerede ret langt med den del, da selskabet allerede i sommeren 2019 var klar til at skrive under på en aftale med kedelleverandøren Euro Therm. Desværre gik Euro Therm konkurs og kort efter kom en klage fra Hashøj Biogas på tværs.

Men nu er HKV og Ole Worm tættere på end nogensinde.

- Der er ikke skrevet under med entreprenøren endnu, men det forventer jeg sker til marts, siger Ole Worm, der dog ikke vil gisne om, hvornår det nye værk kan idriftsættes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078