23948sdkhjf

Milliardhandel: Siemens øger ejerandel af vindmølleforretning

Den tyske industrigigant Siemens har købt spanske Iberdrolas 8,1 procent af Siemens Gamesa(SGRE). Købsprisen er 1,1 mia. euro (8,2 mia. kr.), skriver Siemens i en selskabsmeddelelse.

Købet betyder, at Siemens nu ejer to tredjedele af den tysk-spanske vindmølleproducent. Samtidig bliver Siemens Gamesa-ejerandelen flyttet over i en Siemens Energy.

- Vi har skabt en førende og robust leverandør af vedvarende energi og mener, at SGRE stadig har et betydeligt potentiale til at vokse og skabe betydelig værdi. SGRE er en vigtig hjørnesten i den nye Siemens Energy-portefølje for at skabe den nødvendige overgang fra konventionel til vedvarende energi. Tiden er inde til at tage missionen til det næste trin, siger Joe Kaeser, præsident og administrerende direktør, Siemens AG.

Siemens skriver i meddelelsen, at alle juridiske tvister mellem Iberdrola, der er et spansk multinationalt elektricitetsselskab med base i Bilbao, og Siemens samtidig er afgjort.

Store synergier
Derudover har Iberdrola, Siemens og Siemens Gamesa underskrevet en samarbejdsaftale, der dækker en række vindmølleprojekter og forbedringer af distributionsnettet. Ved projekterne vil Iberdrola give Siemens Gamesa og Siemens eksklusive forhandlingsrettigheder i en begrænset periode.

Siemens forventer, at man i Siemens Energy-regi vil finde årlige besparelser på op til 100 mio. euro (knap 750 mio. kr.) gennem intensiveret samarbejde i koncernen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141