23948sdkhjf

Apro Wind styrkes i samarbejde med MT Højgaard

Grenaa-virksomheden Apro skal levere mandskab til MT Højgaard Offshore, når denne skal installere 111 vindmøllefundamenter i Anholt Havmøllepark. Nu udvides bedriften.
Dong Energy har valgt MT Højgaard til installation af vindmøllefundamenter i Anholt Havmøllepark. Derfor har entreprenørvirksomheden udpeget Grenaa Havn som base for byggeriet og en af de lokale virksomheder som sin samarbejdspartner: Apro, der således udvider og styrker sine offshore-forretninger. Det skriver Århus Stiftstidende.

Stor ordre til Apro
Virksomheden Apro skal levere mandskab til MT Højgaard Offshores installationsprojekt. Og det betyder en væsentligt styrkelse af forretningen.

- Vi har nu igen bevist, at vi kan klare os i konkurrencen på den internationale scene. Det er en stor ordre på et pænt tocifret millionbeløb, som omfatter 30-40 medarbejdere i Aalborg og Grenaa. Vi flytter ind på Grenaa Havn på Sdr. Kajgade og styrker vores offshore forretning, som vi fremover kalder Apro Wind, med yderligere 4-5 medarbejdere foruden mandskabet til MT Højgaard Offshore, fortæller salgs- og udviklingschef for Apro Wind, Morten Basse.

Djurs Wind Powers afgørende betydning
Grenaa er for alvor kommet i fokus i forbindelse med Anholt Havmøllepark. Men ifølge Morten Basse er det lokale samarbejde og netværk ikke uden betydning.

- De enkelte virksomheder skal selvfølgelig være kompetente og konkurrencedygtige, men der er slet ingen tvivl om, at samarbejdet i det lokale havvindmølle-netværk, Djurs Wind Power, har haft og fortsat vil have afgørende betydning for ordretilgangen til de lokale virksomheder, siger Morten Basse til avisen.

Djurs Wind Power har 26 medlemsvirksomheder. 14 af disse har nu modtaget ordre fra Anholt-projektet.

Øger fokus på offshore
MT Højgaard har på Grenaa Havn tilføjet et ”Offshore” til firmanavnet.

- Vi har stor erfaring med installation af offshore fundamenter og vi vil gerne øge fokus på den del af vores forretning, forklarer site-manager Mads Tarp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14