23948sdkhjf

Ordrebogen bugner hos Siemens Gamesa

Allerede i sidste uge nedjusterede Siemens Gamesa forventningerne til 2019/2020, men først tirsdag morgen kom det endelige regnskab for første kvartal.

En nedgang i omsætningen på 12 pct. og et underskud på 174 mio. euro (1,3 mia. kr.) var allerede kendte tal. Underskuddet skyldes hovedsageligt engangsomkostninger på 150 mio. euro (1,1 mia. kr.) relateret til fem projekter i Nordeuropa, der er blevet forsinkede.

- Det var ikke noget let kvartal for Siemens Gamesa. Virksomhedens finansielle præstation landede under forventningerne, vi havde, da vi satte vores mål for året. Dette var dog en engangseffekt, og vi forventer ikke, at det gentager sig i kommende kvartaler, da vi har taget de nødvendige forholdsregler. Vi har intensiveret risikoanalyserne for at sikre, at projekteksekveringen er på sporet, og vi styrker også vores interne kontrolsystemer for at hindre en gentagelse, siger Markus Tacke, CEO hos Siemens Gamesa.

På positiv-siden kan Siemens Gamesa dog melde om en massiv fremgang i ordrebeholdningen. Ordreindgangen i kvartalet steg med hele 82 pct. til 4,628 mia. euro (34,6 mia. kr.), og den samlede ordrebeholdning ved kvartalets udgang var på rekordhøje 28,089 mia. euro (209,9 mia. kr.).

Det var især inden for offshore-segmentet, at ordreindgangen steg markant. Her landede man i første kvartal nye ordrer på i alt 1,279 GW, og ordrebogen tæller hele 9,6 GW.

På onshore-delen steg ordreindgangen med 8,1 pct. til 2,6 GW, mens Service-divisionen firedoblede ordreindgangen til 1,47 mia. euro (11,0 mia. kr.). Serviceordrerne udgør nu 46 pct. af koncernens samlede ordrebeholdning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156