23948sdkhjf

Seas-NVE smider 100 millioner i datterselskab

Seas-NVE og Nrgi tilfører 100 millioner kroner til datterselskabet Clever.

Clever er ejet af de danske andelsejede energi- og fibernetkoncerner Seas-NVE (94,9 procent) og Nrgi (5,1 procent).

Kilde: Seas-NVE

For de penge skal ladestanderselskabet foretage en massiv udbygning af det offentlige ladenetværk i København, inklusive Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg.

Der er tale om en fordobling af Clevers nuværende ladepunkter i Danmarks største byer, hvor behovet er stærkt voksende.

- Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling – og det skal vi, så er en bæredygtig transportsektor fuldstændig afgørende. Det kræver først og fremmest en velfungerende ladeinfrastruktur, som er en forudsætning for kommende elbilister. Men infrastruktur kommer ikke af sig selv. Det kræver modige og langsigtede investeringer. Når vi i dag investerer i 500 nye danske ladepunkter, tager vi et stort skridt i den rigtige retning og på et afgørende tidspunkt, for hvis vi ikke investerer nu, risikerer vi at punktere den grønne omstilling på de danske veje, siger administrerende direktør i Seas-NVE Jesper Hjulmand. 

500 ladestandere
Alt i alt vil investeringen i 2020 være en del af en række investeringer, der skal sikre, at Danmarks infrastruktur er klar til fremtidens bæredygtige e-mobilitet.

Den samlede investering sikrer blandt andet 500 nye ladepunkter i Danmark, herunder cirka 400 ladepunkter i København og Frederiksberg. I Aarhus opstiller Clever cirka 50 nye ladepunkter og i både Odense og Aalborg bliver der tale om cirka 25 nye ladepunkter.

Investeringerne vil også gå til opladning hjemme hos de mange danskere, der parkerer i egen indkørsel og til mere lynopladning langs de danske motorveje. 

Voldsom vækst i sigte
Interessen for elbiler er i voldsom vækst. Det viser sig blandt andet ved, at der i 2019 blev solgt fire gange så mange elbiler som i 2018. Virksomheder og kommuner investerer som aldrig før i e-mobilitet, og bilimportører lover helt op til 35 nye elbilmodeller og plug-in hybridbiler på det danske marked i 2020. Dette skaber naturligvis glæde hos Clever.

- Det er nu. Vi skal gribe muligheden for at skabe en bæredygtig fremtid til de næste generationer. Vi skal sætte farten op og derfor investerer vi massivt i infrastrukturen til alle danskere. Vores partnere, bilmærkerne, lancerer den ene fantastiske elbil efter den anden, og det vil fortsætte. Så det skal være nemt at vælge elbilen til – også for alle danskere, der bor i de større byer uden adgang til opladning i egen indkørsel, siger Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller.

500 nye ladepunkter

Så mange offentlige ladepunkter fra Clever er der til elbiler:

  • I København 164 ladepunkter.
  • På Frederiksberg 29 ladepunkter.
  • I Aarhus 45 ladepunkter.
  • I Odense 21
  • I Aalborg 12

Med investeringen fra Seas-NVE og Nrgi kan der lægges 400 ladepunkter til København og Frederiksberg. 50 nye ladepunkter i Aarhus og cirka 25 i henholdsvis Odense og Aalborg.

Kilde: Seas-NVE

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109