23948sdkhjf

Erhvervslivet kan spare 6 milliarder på energien

Uden større investeringer kan dansk erhvervsliv spare 4-6 milliarder på energiudgifterne, viser nye beregninger fra Go’ Energi.
Danske virksomheder kunne spare milliarder ved at plukke de lavest hængende frugter i forhold til energieffektivisering. Det vurderer den offentlige organisation Go’ Energi.

- De fleste virksomheder kan relativt nemt og uden større investeringer spare op mod ti procent af energiforbruget. Det svarer for hele dansk erhvervsliv til fire-seks milliarder kroner, siger projektleder Thomas Drivsholm fra Go’ Energi, der har set på tallene.

Besparelsen vil ikke kun gavne virksomhedernes bundlinje, men også klimaet og Danmarks CO2-forpligtelser, da den udgør tre procent af Danmarks samlede energiforbrug .

Behov for hjælp til virksomhederne
For mange virksomheder er det svært at finde overskud til energieffektiviseringer i en travl hverdag. Derfor lancerer Go’ Energi i dag Kurveknækker Erhverv, der er et gratis tilbud om hjælp til virksomhederne.

Tilbuddet henvender sig især til de små og mellemstore virksomheder, forklarer Thomas Drivsholm.

- Mere end 19 ud af 20 virksomheder i Danmark er små eller mellemstore. De har meget få muligheder for at få hjælp til energieffektivisering, fordi det bedst kan betale sig at rådgive de store. Små og mellemstore virksomheder et område inden for energirådgivning, som næsten ingen beskæftiger sig med. Men der er et kæmpe potentiale for besparelser, og det skal Kurveknækker Erhverv hjælpe virksomhederne til at udnytte, siger han.

Det betaler sig
Erhvervskurveknækkerne får adgang til en række ydelser fra Go’ Energi. Målet er at få virksomhederne til at sætte ind, hvor det virkelig kan betale sig.

- Vi giver virksomhederne inspiration til tiltag, der er til at overskue, og som bliver en økonomisk fordel for dem. Det kunne for eksempel være et oplæg om effektiv ventilation, siger Thomas Drivsholm.

Ud over hjælp og inspiration får Erhvervskurveknækkerne mulighed for at videndele med andre virksomheder i netværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094