23948sdkhjf

Guldborgsund Kommune sender fem af seks solprojekter i høring

I løbet af den kommende måned vil fem ud af seks solcelleparkprojekter på Lolland og Falster blive sendt i idéfasehøring.

- Vi tilstræber i udgangen af februar at sende noget projektmateriale ud til naboer og offentligheden. Det afhænger selvfølgelig af, om projektudviklerne når at få deres materiale færdigt, men det er i hvert fald ambitionen, fortæller Casper Henriksen, der er leder af land og by i Guldborgsund Kommune til SN.dk

Planerne om seks solcelleparker udgør den største udvidelsesplan for solceller i Guldborgsund Kommune nogen sinde. Et af projekterne bliver dog ikke til noget, da lodsejeren ikke har ønsket at køre videre med projektet. 

Blandt de øvrige anlæg, der nu skal sendes i idéfasehøring, er to store anlæg på det østlige Lolland, et på Nordfalster ved Vester Kippinge og Vålse; et på Østfalster ved Åstrup og et på Sydfalster ved Bøtø.

De to projekter på Østlolland er de største af projekterne. Her ønsker Better Energy at opføre solceller i tre områder nær Rasted. Det drejer sig om i alt 140 MW.

Det andet projekt på Østlolland er ved Grænge og vil ifølge projektbeskrivelsen strække sig over 257 hektar.

Det projekt der ikke realiseres er placeret ved Berritsgård Gods nordøst for Sakskøbing.

Den kommende idefaseperiode vil vare i minimum fire uger.

(Forsidefoto: Better Energy: Selskabets anlæg ved Vollerup)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14