23948sdkhjf

Aalborg CSP lander varmepumpeordre

Aalborg CSP har netop modtaget ordre på levering af et skræddersyet 1,2 MW elektrisk luft-til-vand varmepumpeanlæg til Saltum Fjernvarme.

Saltum Fjernvarmes varmeproduktion er i dag baseret på naturgas suppleret med varme fra et solvarmeanlæg.

Ved udgangen af 2018 bortfaldt grundbeløbet, som naturgasfyrede kraftvarmeværker fik som kompensation for, at de var bundet til at bruge gas og stå til rådighed med elproduktionskapacitet. Bortfaldet betød stigende varmeproduktionsomkostninger. Derfor installeres der nu i samarbejde med Aalborg CSP en varmepumpe, som skal hjælpe med at realisere den grønne omstilling, samt medvirke til en stabilisering af fjernvarmeværkets varmepriser.

 Anlægget vil bestå af en 1,2 MW luft-til-vand varmepumpe, specifikt tilpasset Saltum Fjernvarmes energibehov, hvor udeluften anvendes som varmekilde til varmeproduktion. Med en kapacitet på 1,2 MW, vil anlægget på årsbasis kunne producere omkring 8.000 MWh varme og dermed dække omkring 80 pct. af varmeforbruget hos værkets kunder.

- I flere år har der været et politisk ønske om, at der skulle store varmepumper ind i det danske fjernvarmesystem. Det er dog først i 2019, at forholdene for varmepumper er blevet så gunstige, at fjernvarmeselskaberne tør investere i varmepumper, udtaler Per Aasted, salgs- og projektingeniør hos Aalborg CSP, i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158