23948sdkhjf

Danfoss lukker fabrik: Flytter 100 medarbejdere til termostatfabrik i Silkeborg

Store ændringer rammer den danske produktion hos Danfoss i en omstruktuering. En af konsekvenserne er, at Danfoss-fabrik i Viby ved Aarhus må lade livet, fordi produktionen flytter til Hårup ved Silkeborg. Her har Danfoss sin store termostat-produktion med over 400 ansatte.

Alle de 123 Viby-medarbejdere bliver tilbudt job i Hårup ved Silkeborg.

- Der bliver produceret produkter til forskellige former for boligopvarmning i Viby, og det flytter man til Silkeborg, hvor der er en stor, automatiseret termostatproduktion, siger kommunikationschef Mikkel Thrane, Danfoss.  

Han uddyber, at Hårup-fabrikken er et af de store produktionssites sammen med Nordborg og Gråsten.  

Lukker i Vejle
Flytningen sker i andet halvår af 2021. Hermed vil Danfoss i højere grad kunne drage fordel af synergi mellem supply chain og produktion, og således styrke den generelle konkurrenceevne

En anden ændring er, at Danfoss bygger et nyt Campus ved Sondex-fabrikken i Kolding. Når bygningerne står færdige, vil Danfoss og 128 ansatte fraflytte sine lejede lokaler i Vejle og flytte gulvvarmeaktiviteterne til Kolding. Distributionscentret vil samtidig flytte fra Vejle til Nordborg, og 106 Vejleansatte vil blive tilbudt job i enten Kolding, mens 22 jobs vil flytte til Nordborg.

Flytningen forventes at ske i løbet af andet halvår af 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094