23948sdkhjf

Dong Energy øger sin andel i Syd Arne-feltet

Dong Energy køber ca. 2,4 procent af Syd Arne-feltet i dansk Nordsø af Noreco.
Noreco annoncerede 11. august 2011, at selskabet havde indgået aftale med Hess om, at Hess skulle overtage selskabets andel af Syd Arne-feltet. Samarbejdsaftalen for Syd Arne konsortiet giver i denne situation de eksisterende partnere en pro rata forkøbsret i forhold til deres ejerandele. Både Dong Energy og Danoil har valgt at udnytte denne ret.

- Vi er meget tilfredse med muligheden for at øge vores andel i Syd Arne-feltet. Feltet har i en årrække været et stærkt aktiv for os, og købet giver os en yderligere del af den eksisterende olie- og gasproduktion. Samtidig ser vi frem til yderligere produktion fra den igangværende udbygning af feltet, som viser, at der stadig er potentiale i dansk Nordsø, siger Flemming Horn Nielsen, landechef for Dong Energy’s olie- og gasforretning i Danmark.

Dong Energy betaler ca. 0,4 mia. kr. for andelen. Derudover påtager Dong Energy sig en tilsvarende øget andel af den nuværende udbygning af Syd Arne-feltet, annonceret 26. november 2010, hvilket beløber sig til ca. 0,2 mia. kr.

Syd Arne producerede i 2010 8,2 mio. tønder olieækvivalenter (boe).

Med overtagelsen ejer Dong Energy ca. 36,8 procent af Syd Arne-feltet. De øvrige ejere, Hess (operatør) og Danoil, ejer efter Norecos salg henholdsvis ca. 61,5 procent og ca. 1,7 procent.

Overtagelsen er betinget af myndighedsgodkendelse, som forventes meddelt i løbet af efteråret 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.27