23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Tiden er løbet fra lovforslaget om overskudsvarme

Dansk Fjernvarme var torsdag i foretræde om overskudsvarme hos Skatteudvalget i Folketinget, hvor kravet om at ændre på lovforslaget om overskudsvarme blev gentaget.

Dansk Fjernvarme har sammen med DI Energi haft et foretræde for Folketingets Skatteudvalg torsdag den 16. januar. Foretrædet fandt sted sammen med Dansk Industri og var møntet på L82 – lov om øget udnyttelse af overskudsvarme.

Lovforslaget, der blev 1. behandlet i Folketinget i begyndelsen af december 2019, skal igen i Folketingssalen den 28. januar og 3. behandles den 30. januar.

- Tiden er løbet fra aftalen, slår politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, fast efter foretrædet, hvor også branchedirektør Troels Ranis, Dansk Industri, og analysechef Jesper Koch fra Dansk Fjernvarme deltog.

- Vores budskab var, at man i bund og grund bør genbesøge den politiske aftale, der ligger fra marts sidste år. Den er ikke længere ambitiøs nok; slet ikke i lyset af den Klimalov, som et stort set identisk Folketing i enighed har indgået i december 2019, lød det fra Rune Moesgaard.

Deputationen fik overfor Skatteudvalget påpeget, at overskudsvarme vil være et af de billigste tiltag, man kan anvende for at komme i mål med den grønne omstilling inden 2030, og at det fulde potentiale ved overskudsvarme ikke er realiserbart med det nuværende lovforslag om overskudsvarme.

- Vi håber, at politikerne vil lytte i den videre behandling af lovforslaget frem mod vedtagelsen og anerkende, at der er brug for højere ambitioner, der understøtter de grønne ambitioner, som der er i målsætningen om 70 procents reduktion, slår Rune Moesgaard fast.

Videoen er produceret og publiceret af Dansk Fjernvarme

Kilde: Dansk Fjernvarme

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063