23948sdkhjf

Verdo klager over Forsyningstilsynet

Forsyningstilsynet afgjorde i december 2019, at Verdo skal betale 149 mio. kroner tilbage til varmekunderne, fordi de havde opkrævet for meget i forrentning af indskudskapital i perioden 2006-2017.

Selvom Verdo planlægger at tilbagebetale de 149 millioner kroner, så betyder det ikke at selskabet helt har slået sig til tåls med resultatet af sagen.

Parallelt med tilbagebetalingen har Verdo også valgt at få prøvet Forsyningstilsynets afgørelse om størrelsen af tilbagebetaling. Energiklagenævnet modtager i dag en klage fra Verdo med flere klagepunkter, som omfatter lang sagsbehandlingstid, hjemmel samt beregningsgrundlag. 

- Det er vigtigt for Verdo at afslutte nuværende sager på den mest rimelige måde, uden at det bliver til stor skade for Verdo Varme og dermed de nuværende og fremtidige varmekunder, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, administrerende direktør hos Verdo i en pressemeddelelse. 

Sagsbehandlingstid alt for lang
Verdo har yderligere besluttet at klage over hele Forsyningstilsynets sagsbehandling hos Folketingets Ombudsmand på grund af den meget lange sagsbehandlingstid.

- Reelt har myndighederne brugt 11 år på at afgøre, om Verdo var berettiget til at opkræve forrentning af indskudskapitalen som en del af varmeprisen i perioden 2006-17. Det er alt for lang tid, og det har blandt andet skadet Verdo’s muligheder for at dokumentere indskudskapitalens størrelse. Ydermere kunne en hurtigere afgørelse have gjort det muligt for Verdo at ændre praksis,siger Jakob Flyvbjerg Christensen. 

Verdo afventer yderligere Forsyningstilsynets afgørelse i en sag om koncerninterne lån i 2012 og 2017. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109