23948sdkhjf

PensionDanmark klar til flere grønne investeringer

PensionDanmarks investeringer i havmølleparker er med til at skabe godt 8.000 danske arbejdspladser de kommende år. Nu er man klar til flere investeringer i grønne jobs.
Det er først og fremmest, fordi det giver et godt afkast til de 600.000 medlemmer, at PensionDanmark har investeret milliarder i danske havmølleparker. Men investeringerne er også med til at skabe ca. 8.000 nye job frem mod 2013 og vil på den måde give et positivt bidrag til beskæftigelsen herhjemme i en tid med økonomisk afmatning.

Sådan lød meldingen fra adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, da han holdt indlæg om pensionskapital i havmølleparker ved Vindmølleindustriens offshorekonference 2011.

- Når vi investerer medlemmernes penge, vejer hensynet til afkastet selvfølgelig tungest. Men hvis det forventede afkast lever op til vores krav, er det naturligvis positivt, hvis investeringen kan understøtte andre fornuftige samfundsøkonomiske målsætninger. Det er i høj grad tilfældet med havmølleparkerne, sagde han.

Både direkte og indirekte job
For et år siden investerede PensionDanmark for første gang i vedvarende energi i Danmark. Det skete med en investering på 700 mio. kr. i Nysted Havmøllepark. I marts i år foretog PensionDanmark så sin til dato største investering i vedvarende energi på 3,8 mia. kr. i havmølleparken ved Anholt, som er færdigbygget i 2013. Disse investeringer forventes at give medlemmerne et langsigtet afkast pænt over obligationsrenten og tæt på forventningerne til afkastet på aktiemarkederne. Men de vil også have en positiv effekt på beskæftigelsen.

- Havmølleparker skaber mange arbejdspladser i opførelsesperioden. Alene Anholt forventes ifølge Klima- og Energiministeriet at give 8.000 danske job i de kommende år, sagde Torben Möger Pedersen ved konferencen.

Han pegede desuden på, at der også er en indirekte jobeffekt ved, at PensionDanmark investerer i danske havmølleparker, som Dong Energy driver. Det giver nemlig Dong Energy bedre mulighed for at byde ind på de havmølleparker, der skal opføres i lande som Tyskland og Storbritannien i de kommende år.

- Det kan blive et rigtigt stort dansk industrieventyr med masser af danske arbejdspladser hos de danske underleverandører, der skal levere fundamenter og turbiner samt stå for opførelsen af parkerne. Det flugter fint med vores position som ansvarlig investor, sagde Torben Möger Pedersen.

Model og milliarder klar til flere grønne investeringer
Samlet vil de to parker fra 2014 i alt levere fossilfri strøm svarende til 540.000 danske husstandes årlige elforbrug. Og ifølge Torben Möger Pedersen er PensionDanmark klar til at investere yderligere 10 mia. kr. i bl.a. vedvarende energi de næste fem år.

- Med investeringerne i Nysted og især Anholt har vi sammen med Energistyrelsen og Dong Energy udviklet en model, som kan genbruges, og som kan give et gennembrud for investeringer i stor skala i anden infrastruktur i Danmark, sagde Torben Möger Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141