23948sdkhjf

Efter løn-virak: Hillerød Forsyning ender i Byrådet

Borger i Hillerød Kommune Rasmus Brøndholt Visby har i de seneste skabt en hel del virak med afsløringen af lønninger i Hillerød Forsyning. Siden har han stillet et borgerforslag om en ændring af sammensætningen af bestyrelsen i forsyningen, så mindst halvdelen ikke sidder i byrådet eller er ansat i Hillerød Forsyning.

Det gør han, fordi han mener, at selskabet således vil følge Danvas ’Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber’.

Borgerforslaget har ført til, at Byrådet allerede nu har besluttet at sammensætningen af Hillerød Forsynings bestyrelse bliver et punkt på dagsordenen på det næste møde i byrådet i slutningen af februar.

Det skriver SN.dk

Normalt skal der 750 underskrifter til, før et borgerforslag kan komme på dagsordenen, og Rasmus Visby har kun indsamlet 387. At byrådet alligevel vælger at putte forslaget på dagsordenen skyldes den megen debat om emnet.

Læs også: A.P. Møller og Geoop trækker sig fra geotermi i Hillerød

Det fortæller borgmester Kirsten Jensen, der er klar til at overveje ændringer i sammensætningen af bestyrelsen.

- Der sidder jo allerede andre end byrådsmedlemmer i bestyrelsen, og vi kan sagtens komme til at tale om, om det er nok, siger borgmesteren til SN.dk.

Hun understeger dog, at hun ikke mener, at der er problemer i Hillerød Forsyning. Samtidig indrømmer hun, at der kunne være mere åbenhed i forsyningen, og at det selvfølgelig er et emne, man godt kunne kigge nærmere på. 

(Forsidefoto: Skråfoto)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078