23948sdkhjf

Forsynings-direktørs løn forarger: Jeg er mine penge værd

Borger i Hillerød Kommune Rasmus Brøndholt Visby har indledt 2020 med at offentliggøre resultaterne af en aktindsigt i direktørlønningerne hos Hillerød Forsyning, som han fik for et års tid siden.

Han skriver i et Facebook-opslag den 4. januar, at Hillerød Forsynings direktør Søren Støvring i 2017 fik 1,8 millioner kroner i løn og at affaldsdirektøren Peter Malta fik 1,1 millioner kroner i løn.

Rasmus Brøndholt Visby skriver i sit opslag at begge lønninger er langt mere, end hvad tilsvarende stillinger i Aahus Kommunes AffaldVarme kaster af sig.

Opslaget har selvsagt medført en del kommentarer – af mere eller mindre lødig karakter.

Kan ikke sammenlignes
Formand for Hillerød Forsyning Klaus Markussen mener ikke, at man kan sammenligne lønningerne, da Hillerød Forsyning varetager mange flere opgaver end AffaldVarme.

Sådan umiddelbart er lønningsniveauet da heller ikke noget, selskabet og selskabets bestyrelse har tænkt sig at ændre på.

Klaus Markussen skriver i en udtalelse til SN.dk, at lønnen er fastsat af den tidligere bestyrelse, og at den nuværende bestyrelse ikke har fundet anledning til at ændre i direktørens vilkår. Han mener endvidere, at direktørens løn ligger på et niveau, der matcher de opgaver, han varetager for forsyningsselskabet. 

Søren Støvring mener - nok ikke overraskende -  at han er alle pengene værd. 

- Hillerød Kommune er gennem en rivende udvikling, der kommer mange mennesker til, og mange virksomheder bygger nyt. Hver eneste gang, der sker noget, er forsyningen med [...] I dag betaler forbrugeren det samme som i 2014. Det synes jeg er bedste eksempel på, at jeg i al ubeskedenhed er mine penge værd, siger Søren Støvring til SN.dk.

I en mail til Energy Supply skriver han desuden:

- I øvrigt finder jeg det pudsigt med den store fokus på enkeltpersoners løn. Det som reelt tæller er kvaliteten af de produkter vi leverer, miljøpåvirkningen og ikke mindst prisen. På miljøsiden har vi gennemført flere initiativer de seneste 5 år. Vi har anlagt en ny genbrugsstation og begyndt udsortering af husholdningsaffald i yderligere 3 fraktioner. Vi har etableret et nyt rensningsanlæg, der renser markant bedre end det gamle, til gavn for miljøet. Og vi har omlagt varmeproduktionen, så ca 70 pct. er fossilfri nu mod omkring 20 pct. for 5 år siden. Og alt det er gennemført uden at en kunde der køber alle fire forsyningsarter (vand, varme, spildevand og affald) betaler mere nu, end for fem år siden.

Lægger lokaler til møde
Rasmus Brøndholt Visby har i kølvandet på afsløringer og diskussioner om gennemsigtighed og aktindsigt indkaldt til et borgermøde. Her har Hillerød Forsyning valgt at melde sig på banen. 

- Hillerød Forsyning er blevet gjort opmærksom på arrangementet ”Bag om Hillerød Forsyning”, som er arrangeret af Rasmus Visby. Arrangementet er planlagt til den 22. januar 2020 kl. 18.30-20.00. Vi vil gerne være vært og tilbyde at lægge lokaler til på Solrødgårds Alle 6. Forsyningen sørger for kaffe og kage. Hillerød Forsyning vil også være deltagende, så man kan også stille spørgsmål til forsyningen direkte. Vi skal blot vide et ca. antal deltagere, skriver Hillerød Forsyning på Facebook. 

Et møde som Søren Støvring ser frem til.

- Det er korrekt at vi har tilbudt at lægge lokale til det borgermøde Rasmus Visby planlægger. Vi håber på en god dialog med nogle af vores kunder, siger han. 

 

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109