23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Deponi
Brønderslev Byråd har godkendt en anmodning fra AVV I/S om byggekredit på 20 mio. kr. til etablering et nyt areal på Miljøanlæg Rønnovsdal.

Det nye areal skal blandt andet anvendes til mellemlagring af brændbart affald samt til kompostering af haveaffald.

Også Hjørring Kommune skal godkende anmodningen./Brønderslev Kommune

Separering af regnvand
Borgerne omkring Sorgenfrigårdsvej og Fuglevadsvej har gennem mange år været plaget af opstuvende regnvand ved skybrud og store regnmængder, og for at afhjælpe problemet har Lyngby-Taarbæk Forsyning etableret et forsinkelsesbassin i Badeparken, som kan håndtere regnvand fra Lyngby Idrætsby. Det er dog kun dele af Idrætsbyen, som er tilkoblet, og forvaltningen anbefaler derfor, at den øvrige del også tilkobles bassinet.

Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse godkendte på sit seneste møde et projekt for yderligere separering af regnvandet i Idrætsbyen og anlægsbevilgede 2,184 mio. kr. til arbejdet.

Planen er, at udbud af opgaven med etablering af regnvandsledningen gennemføres primo 2020./Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse

Kloakarbejde
Viborg Byråd har vedtaget af Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2019 endeligt. Tillægget danner grundlag for, at størstedelen af fælleskloakken i Vinkel kan omlægges til separatkloak.

Regnvandet fra den østlige del af Vinkel skal afledes til et nyt forsinkelsesbassin, og det resterende regnvand samt udløbet fra forsinkelsesbassinet afledes til en ny rensedam, der planlægges etableret på matr.nr. 16k Vinkel By, Vinkel.

Byrådet har ligeledes vedtaget Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2019 endeligt. Tillægget baner vej for omlægning af fælleskloakken i Vroue til separatkloak. Regnvandet skal afledes til et nyt bassin, der planlægges etableret på matr.nr. 6a Vroue By, Vroue./Viborg Kommune

Udbygning af renseanlæg
Mariagerfjord Vand A/S’ renseanlæg i Hadsund ønskes udvidet til blandt andet at kunne håndtere spildevand fra Rebild og Vesthimmerlands Kommuner.

Der er udarbejdet en miljøkonsekvensrapport, som belyser, de miljøpåvirkninger projektet vil medføre, og den besluttede Vesthimmerland Byråd på sit seneste møde at sende i offentlig høring.

Mariagerfjord Vand A/S, Rebild Vand og Spildevand A/S og Vesthimmerlands forsyning A/S har søgt om tilladelse til at lede spildevand fra Rebild og Vesthimmerlands kommuner til Mariagerfjord Renseanlæg. Samtidig ønsker Mariagerfjord Vand, at renseanlægget fremtidssikres til at kunne håndtere den stigende mængde spildevand fra især virksomheder i Mariagerfjord Kommune.

Der er søgt om tilladelse til en udbygning af Mariagerfjord Renseanlæg til 275.000 personækvivalenter./Vesthimmerland Kommune

Fjernvarmeforsyning
Assens Byråd godkendte på sidste møde i 2019 et projektforslag fra Tommerup St. Varmeforsyning for fjernvarmeforsyning af et nyt boligområde på Buchwaldsvej i Tommerup St. endeligt.

Projektforslaget vedrører udvidelse af fjernvarmenettet, herunder ændring i afgrænsning mellem fjernvarme- og naturgasforsyning, etablering af forsyningsledning, startende ved værket på Bannervej 22 og etablering af fjernvarmedistributionsnet i projektområdet./Assens Kommune

Målere og ledningsnet 
Brønderslev Byråd har sagt ja til at stille kommunegaranti for et lån på en halv mio. kr., som Hallund Kraftvarmeværk vil optage.

Lånet skal finansiere værkets investering i fjernaflæste målere og ledningsnet./Brønderslev Kommune

Genbrugsstation 
Miljø-, Klima- og Teknikudvalget i Herlev Kommune anbefaler, at kommunalbestyrelsen frigiver en halv mio. kr. til forberedelse og kvalificering af udbud mm. af ny genbrugsstation, som kommunen vil etablere på matriklerne på Marielundvej 16 og Mileparken 23.

Genbrugsstationen skal have et grønt udtryk, for eksempel i form af grønne tage og ved at bygge bæredygtigt.

Genbrugsstationen skal have god plads, som gøre bedre sortering muligt, og som gør det muligt at adskille lastbilkørsel fra øvrige brugere. De eksisterende lager- og kontorbygninger vil, hvis det er muligt, indgå i indretningen af den nye genbrugsstation.

Det forventes, at et skitseforslag og et budgetoverslag kan fremlægges til politisk behandling i løbet af årets andet kvartal. Hvis alt går som planlagt, udbydes opgaven med at lave den nye genbrugsstation til sommer./Herlev Kommune

Regnvandsbassin 
Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune har godkendt forslag til tillæg nr. 3 til spildevandsplanen.

Tillægget har til formål at inddrage et areal syd for Øster Alling by til etablering af et regnvandsbassin, som AquaDjurs planlægger at etablere i løbet af i år som led i den afsluttende separering af regnvand og spildevand i Øster Alling.

Det vil være muligt at koordinere anlægsarbejdet med en samtidig etablering af et kommende vådområdeprojekt i Øster Alling Enge, hvor overskudsjord kan bruges til at afdække grøfter mv.

Det var oprindeligt planen om at lede overfladevandet fra byen ned igennem vådområdet, som anlægges i et tilstødende område, men dette har imidlertid ikke været teknisk muligt./Norddjurs Kommune

(Forsidefoto: Arcon-Sunmark)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14