23948sdkhjf

Forsøg: Renseanlæg fjerner mikroplast

På renseanlægget i Tarm i Vestjylland har der de seneste to uger været installeret et filter, som skal fjerne mikroplast og mikrogummi fra det vand, der først har været en tur gennem renseanlægget.

Det sker som led i et forsøg i samarbejde med Teknologisk Institut, to andre forsyningsselskaber og firmaet TechRas Miljø, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- I vores branche er vi meget opmærksomme på mikroplast og mikrogummi, og på at få resterne fjernet fra spildevandet. Undersøgelser tyder på, at renseanlæggene fjerner mellem 90 og 99 procent af mikroplasten i spildevandet. Men når det drejer sig om meget små partikler, kender vi ikke så meget til renseaffektiviteten, og når det gælder mikrogummi i spildevandet - især gummipartikler fra dækslid - har vi næsten ingen viden, siger miljøtekniker Gitte Kirkegaard, der er tovholder på projektet, til dagbladet.

De data, der indsamles af de tre forsyningsselskaber, vil TechRas Miljø og Teknologisk Institut ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern bruge til at udvikle en banebrydende teknologi til rensning af spildevandet for de helt små partikler.

Ud over Ringkøbing-Skjern Forsyning bidrager nordsjællandske Novafos og Mariagerfjord Vand til indsamlingen af erfaringer.

Originalartikel: https://dbrs.dk/artikel/mikroplast-fjernes-fra-renset-spildevand-renseanl%C3%A6g-i-tarm-med-i-sp%C3%A6ndende-fors%C3%B8g
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078