23948sdkhjf

Kæmpestor vindmøllehandel: SE Blue Renewables solgt

Med virkning fra årsskiftet har vindmølle- og solcellevirksomheden Eurowind Energy i Hobro overtaget SE Blue Renewables og dermed langt over 200 vindmøller.

Sælgeren er pensionsselskabet PFA og energikoncernen Norlys.

SE Blue Renewables blev etableret i 2013 i forbindelse med, at PFA og SE, som i dag en del af Norlys, købte Dong Energy’s danske onshore vindforretning.

Med opkøbet overtager Eurowind Energy alle de 222 vindmøller, som SE Blue Renewables har i drift med en samlet kapacitet på 184 MW. Handlen omfatter også byggeprojektet Overgaard Vindmøllepark i Randers Kommune - det består af 26 nye vindmøller og nedtagning af 12 eksisterende vindmøller. Derudover har selskabet en række udviklingsprojekter.

Selskabets vindmøller i drift vil indgå i Eurowind Energy’s nuværende administrationsportefølje, der aktuelt udgør cirka 1.100 MW vind- og solparker, oplyser selskabet.

- Med erhvervelsen kan vi drage fordel af de synergier, som en sammenlægning på kort og langt sigt muliggør for både det overtagne selskab og Eurowind Energy, siger Jens
Rasmussen, administrerende direktør i Eurowind Energy.

Han peger på, at muligheden for at overtage SE Blue Renewables opstod i forbindelse med Eurowind Energys fusion med Eniig Renewables i begyndelsen af 2019 og Eniigs efterfølgende fusion med SE, Syd Energi.

To havvindmølleparker
Med erhvervelsen af SE Blue Renewables-porteføljen øges Eurowind-koncernens egen ejede portefølje til omtrent 600 MW i drift samt 400 MW under byggeri på vej.

Den primære ambition i koncernens langsigtede strategi er at udbygge ejerskabet af MW og dermed opbygge en energikoncern med produktion af energi fra vedvarende energikilder, påpeger koncernen.

Med overtagelsen af SE Blue Renewables bliver Eurowind Energy også ejer af to vindmølleparker til havs ved Tunø og Frederikshavn.

- Dermed får vi også fodfæste offshore, og det kan blive interessant for den videre udvikling af vores forretning, siger Jens Rasmussen til Nordjyske Medier.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.846