23948sdkhjf

På jagt efter søer og grusgrave: Grønt lys til sol på vand i Guldborgsund

På et møde i Guldborgsund Kommunes teknik-, miljø- og ejendomsudvalg blev det i går besluttet at indgå et samarbejde med Euroepan Energy, der har anmodet kommunen om tilladelse til at opstille solceller på søer.

- Vi har foreløbigt indgået en aftale om at samarbejde, og det er vi selvfølgelig glade for, siger Joachim Steenstrup fra European Energy.

I forbindelse med ansøgningen havde European Energy et forslag til placering, men de ligger i nogle naturområder, som politikerne ikke ville ødelægge. Derfor er parterne nu gået i gang med at lede efter potentielle områder sammen. 

- Vi har nogle forslag til placeringer, og det har kommunen også, så det skal vi til at kigge på i fællesskab, fortæller Joachim Steenstrup fra European Energy.

Lille demo-projekt
Sol på vand er ikke som sådan nyt. Det er bare ikke noget, man har gjort sig rigtigt i i Danmark. For European Energy drejer det sig heller ikke om at fyre flere megawatt ud på søer og grusgrave. Det handler om erfaringer.

- Det bliver i småtingsafdelingen, altså kW. Det bliver et rent demonstrationsprojekt, hvor vi skal gøre os nogle erfaringer med, hvad det vil sige at etablere solceller på vand, siger Joachim Steenstrup.

Han håber at European Energy kan etablere de første solceller på en sø eller i en grusgrav i løbet af 2020.

Ikke lovligt på havet
At det lige er søer og grusgrave, der er i fokus, er der en ganske simpel forklaring på.

Det er ikke lovligt at lægge solceller ud på havet i Danmark – endnu.

Joachim Steenstrup håber og tror på, at det ændrer sig, når der skal laves en ny lov på området i løbet af 2020/2021.

- Men nu starter vi bare med at øve os i en grusgrav, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08