23948sdkhjf

Verdo betaler regningen: Overvejer dog at klage

Forsyningstilsynet har truffet endelig afgørelse i sagen om tilbagebetaling af forrentning af indskudskapital i Verdo Varme A/S for perioden 2006-2017.

Det betyder at Verdo skal betale 149 millioner kroner tilbage til kunderne.

- Vi har ventet på en afgørelse fra Forsyningstilsynet siden 2008, og derfor er vi glade for, at sagen efter mere end ti år nu er afsluttet. Den endelige afgørelse betyder, at vi kan begynde at kigge fremad, siger bestyrelsesformand i Verdo, Torben Høeg Bonde.

Verdo sætter nu formelt gang i processen for tilbagebetaling. Der vil komme en klar melding til forbrugskunderne, når beløb og tilbagebetalingsbetingelserne er aftalt og godkendt.

Verdo har alle pengene til at tilbagebetale til forbrugerne, og pengene har været til rådighed i hele perioden, oplyser Verdo i en pressemeddelelse.

Overvejer at klage
Selvom selskabet er glad for at der er faldet afgørelse og at beløbet, der skal betales tilbage er en smule lavere end det først udmeldte på 151 millioner kroner, så er det ikke sikkert at det sidste punktum helt er sat endnu.

- Vi har endnu ikke besluttet, om vi vil klage over afgørelsen, da vi ikke har haft mulighed for at læse detaljerne i den endelige afgørelse igennem. Forbrugerne kommer ikke til at mærke til den beslutning, da vi har sat processen for tilbagebetaling i gang. Vi melder klart ud, når tilbagebetalingen endeligt er aftalt, så forbrugerne ved, hvad de har at forholde sig til, siger Torben Høeg Bonde.

Fakta

Verdo Varme A/S søger om forrentning af indskudskapital hvert år i perioden 2006-2017.

I 2008 meddeler Forsyningstilsynet, at de har grundlag for at træffe en afgørelse for, om Verdo kan opkræve forrentningen.

I 2019 afgør Forsyningstilsynet, at Verdo havde ret til at opkræve forrentning, men at beløbet var for højt. Derfor skal der betales 148,6 millioner kroner tilbage til fjernvarmeforbrugerne i Randers.

Verdo Varme A/S har ca. 39.000 forbrugskunder i Randers

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103