23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Varmeforsyning
Kalundborg Forsyning A/S har ved et projektforslag ansøgt om at udvide deres eksisterende forsyningsområde til at gælde for det nye område kaldet Biotekbyen ved Rynkevangen i Kalundborg.

Sagen var på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden forleden, og her blev varmeprojektforslaget vedtaget endeligt.

Herefter vil cirka 30.000 kvm uddannelsesbyggeri blive tilsluttet fjernvarme i et område på cirka 60.000 kvm./Kalundborg Kommune

Transmissionsledning
Trekantområdets Varmetransmissions Selskab I/S,Tvis, har på vegne af Vamdrup Fjernvarme indsendt et projektforslag om tilslutning til Tvis transmissionsnet ved etablering af en ny cirka 7,8 km lang transmissionsledning fra Tvis transmissionssystem i Lunderskov til fjernvarmecentralen i Vamdrup til Kolding Kommune. Her blev det forleden godkendt af Plan-, Bolig og Miljøudvalget.

Herefter vil Tvis gå i gang med detailplanlægning af transmissionsledningen. Når ledningstracéet er projekteret, vil der blive fremsendt et nyt projektforslag til behandling af tracéet./Kalundborg Kommune

Fjernvarmeforsyning
Fjernvarme Horsens a.m.b.a. har fremsendt en ansøgning om udvidelse af forsyningsområdet samt nedgravning af fjernvarmenet til første etape af Nørrestrand til Horsens Kommune, og Plan- og Miljøudvalget har godkendt ansøgningen og givet varmeforsyningspligten til Fjernvarme Horsens.

Forsyningsområdet udbygger fjernvarmen i hele arealet for Lokalplan 2016-14, Boliger og dagligvarebutik, Egebjergvej, Nørrestrand, Horsens og sikrer levering af varme til de cirka 1.500 planlagte boliger.

Udbygningstakten i fjernvarmeprojektet vil følge byggemodningen på Nørrestrand./Horsens Kommune

Fjernvarmeforsyning
Planlægningen af den nye bydel i Årslev, "Sommerfuglen", er i fuld gang. En af opgaverne er at sikre økonomisk og miljømæssig bæredygtig varmeforsyning, og Faaborg-Midtfyn Kommune har bedt Syddansk Universitet stå i spidsen for et arbejde med at afdække mulige løsninger.

Analysearbejdet har vist, at der vil være fordele i at forsyne den eksisterende by og de nye områder med fjernvarme. Ideelt set fra Fjernvarme Fyn, alternativt fra et mindre lokalt anlæg baseret på varmepumper.

Faaborg- Midtfyn Kommunalbestyrelse besluttede forleden, at kommunens parceller i den nye bydel sælges med tinglyst krav om, at varmeforsyningen skal være fjernvarme, og at kommunens bygninger i den eksisterende by skal kobles på fjernvarme, når muligheden opstår./Faaborg-Midtfyn Kommune

Varmepumpe
Egedal Byråd har godkendt projektforslaget Smørum Kraftvarme a.m.b.a. Luft til vand varmepumpe.

Projektforslaget er fremsendt til kommunen af Ingeniør Huse på vegne af Smørum Kraftvarme med det formål at belyse de økonomiske konsekvenser ved at etablere en varmepumpe på 5 MW på Råbrovej./Egedal Kommune

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157