23948sdkhjf

Voldgiftssag lader vente på sig: Fliskedel stadig ikke på 100 procent

Uenighed om fejl og mangler på en entreprisekontrakt førte i juni til, at der nu er en voldgiftssag mellem Brønderslev Forsyning og det konkursramte Euro Therm fra Aarhus på vej. 

Uenighederne omfatter punkter som ventilationsanlæg, brandsikring, flishåndteringssystem, anlægsdokumentation, performance og CE-mærkning mv. Hertil kommer en konstateret ustabilitet i driften af maskinanlægget og et alvorligt nedbrud på en af de to kedellinjer i vinterperioden.

I juni blev der gennemført en stadeopgørelse, hvor en uvildig registrator har besigtiget anlægget. Men siden er der ikke rigtig sket noget, og det ærgrer direktør Thorkild B. Neergaard hos Brønderslev Forsyning.

- Det er en langsom proces. Der er i virkeligheden ikke sket noget nyt siden juni måned. Vi forsøgte at få lavet et haste syn og skøn, men voldgiftsnævnet mente, at sagen var for kompleks hertil, siger han til Energy Supply.

Det koster hver gang
Årsagen til at Thorkild B. Neergaard gerne vil have en ende på sagen er, at det koster dyrt, hvis anlægget ikke kører optimalt. 

I forrige fyringssæson stod anlægget stille i 42 dage. Det kostede cirka 4,5 millioner, fordi der i stedet skulle fyres op under naturgaskedlerne.

Anlægget blev igangsat igen i september 2019 – men det kører stadig ikke optimalt.

- Anlægget kører, men det humper stadig en gang i mellem, og vi er utålmodige efter at få det gjort 100 pct. færdigt. Det er ganske vist kortere stop. Men det koster jo hver gang, siger Thorkil B. Neergaard.

Venter på syn og skøn
Brønderslev Forsyning har altså siden juni ventet på, at et syn og skøn skulle bringe voldgiftssagen - og dermed en løsning - nærmere. 

- Vi venter på det store syn og skøn, så vi kan få konstateret, hvad der er leveret og ikke leveret. Det er først efter det, vi må lave om på anlægget, fortæller Thorkild B. Neergaard.

Han håber, at der snart bliver sat skub i tingene, så de nødvendige udbedringer, der skal laves på anlægget, kan ske samtidig med at forsyningsselskabet alligevel lukker ned for anlægget hen over sommeren 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.097