23948sdkhjf

Fem energiklynger skal blive til én: Lykke Friis ser stort potentiale

For at sikre og udbygge Danmarks styrkeposition inden for energiteknologi og innovation har fem af de største danske klyngeorganisationer ansøgt Erhvervsstyrelsen og Erhvervsfremmebestyrelsen om midler til at undersøge mulighederne for en konsolidering af klyngearbejdet på energiområdet.

Bag ansøgningen står klyngerne Energy Innovation Cluster, Clean, House of Energy, Gate21 og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling.

Ansøgningen er blevet positivt modtaget af Erhvervsfremmebestyrelsen, og de fem klyngeorganisationer vil nu afdække potentialet i at etablere en samlet energiteknologiklynge.

Det første skridt er at gå i dialog med industrien, så det sikres, at en ny konsolideret energiklynge i Danmark er drevet af industriens behov for innovation og samarbejde.

- Ansøgningen udspringer dels af den forenklingsdagsorden, der er på erhvervsfremmeområdet, dels af det betydelige potentiale, vi ser i et forenklet klyngelandskab på energiområdet, siger Lykke Friis, Bestyrelsesformand for House of Energy, som er ansøgningens hovedansøger.

- Det vil give god mening for industrien med én samlet energiklynge. Det vil mindske overlap og bidrage til, at vi får mest mulig innovation ud af vores erhvervsfremmeindsats, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095