23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Fjernvarmeforsyning
Helsingør Byråd har godkendt et projekt for fjernvarmeforsyning af fire nye boligområder ved Søbækken i Espergærde som ansøgt af Forsyning Helsingør.

Forsyning Helsingør har oplyst, at det er en forudsætning for projektets gennemførelse, at forsyningen kan købe to grunde på Bybjergvej af kommunen til brug for tekniske anlæg.

Byrådet har sagt god for, at administrationen ansøger om udbudsfritagelse, så grundene kan sælges til Helsingør Forsyning til en vurderet markedspris.

Varmepumpe
Skive Byråd godkendte forleden et projektforslag for et varmepumpeanlæg ved Glyngøre Fjernvarme.

For at varmepumpen kan kobles sammen med det eksisterende varmeværk.

Varmeværk
Natur og Miljø i Bornholms Kommune har modtaget en ansøgning fra Rønne Varme A/S om etablering af et varmeværk i Rønne samt omlægning af reservelasten fra Rønne Varme A/S. Natur og Miljø forventer.

Regnvandsbassin og energianlæg
Assens Byråd skal på sit møde i dag beslutte, om et kommuneplantillæg for et område til regnvandsbassiner og energianlæg øst for Tommerup St. skal vedtages endeligt. Samtidig skal det besluttes, om Lokalplan 3.1-13 for et område til varmepumpeanlæg og energioptagere øst for Tommerup St. skal vedtages endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet for at gøre det muligt for Tommerup St. Varmeforsyning at etablere et varmepumpeanlæg.

Endelig skal byrådet beslutte, om Tommerup St. Varmeforsynings projektforslag for etablering af elektriske varmepumper skal godkendes, og om kommunen vil stille garanti for et lån på 9,1 mio. kr. til dækning af etableringsomkostningerne for den elektrisk varmepumpe. Sagen bliver behandlet af kommunalbestyrelsen og de relevante fagudvalg den 19. december 2019. skal der etableres en transmissionsledning.

Solcellepark
Assens Byråd vedtog i juni måned at sende forslag til lokalplan 1.3-1 Solcellepark nord for Ebberup med tilhørende forslag til kommuneplantillæg og miljørapport i offentlig høring.

Høringsperioden er nu afsluttet, og Assens Byråd skal i dag tage stilling til, om planforslagene skal vedtages endeligt.

Regnvandsbassin
Økonomiudvalget i Fredensborg Kommune har besluttet, at Fredensborg Forsyning må etablere et regnvandsbassin på et kommunalt grønt areal ved Ravnsbjerggårdsvej og Lillevangsvej.

Grundet opstuvningsproblemer ved kraftigt regnvejr har Fredensborg Forsyning Spildevand A/S ansøgt Fredensborg Kommune om at måtte etablere et nyt regnvandsbassin i en størrelse på omkring 1.500 kvadratmeter. Arealet, hvor bassinet skal udgraves, ligger i øjeblikket hen med græs samt fritstående småtræer af hvidtjørn og eg. Bassinet etableres henover eksisterende regnvandsledning med indløb i nord og udløb i syd. Bassinet etableres som et tørt bassin uden permanent vandspejl med et opstuvningsvolumen på 900 kubikmeret. Efter at placeringen nu er blevet godkendt, skal forsyningsselskabet detailprojektere bassinet og fremsende ansøgninger til myndighedsgodkendelser, herunder dispensation fra lokalplanen mv.

Fjernvarmeforsyning
Hedensted Fjernvarme har ansøgt Hedensted Kommune om godkendelse af levering af fjernvarme til Daugård, og Hedensted Byråd skal på sit møde tage stilling til, om et projektforslag for fjernvarmeforsyning af Daugård skal sendes i høring.

Projektet omfatter blandt andet cirka 2.600 meter forsyningsledning og cirka 8.140 meter distributionsnet i projektområdet.

Cirka 300 boliger og storforbrugere i projektområdet skal ifølge planen konverteres fra naturgas-, olie- og elopvarmning til fjernvarmeforsyning.

Såfremt projektet godkendes vil ledningen mellem Hedensted og Daugård blive etableret samtidig med anlæggelsen af en cykelsti mellem de to byer.

Varmepumpe
Hammershøj Fjernvarmeværk A.m.b.a. har bedt Viborg Kommune om kommunegaranti for et lån samt byggekredit i anlægsfasen på 7,5 mio. kr. til et nyt varmepumpeanlæg, og Viborg Byråd besluttede forleden at imødekomme ansøgningen.

Projektet omfatter etablering af en eldrevet luft/vand varmepumpe, luftkølere samt en teknikbygning til anlægget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093