23948sdkhjf
>

Seks nye initiativer skal styrke eksport af dansk energiteknologi

Som en del af Energiaftalen blev der afsat i alt 45,6 mio. kr. til en tilskudspulje til at styrke eksportindsatsen af dansk energiteknologi. Første ansøgningsrunde er nu afsluttet, og private og offentlige virksomheder søgte sammen om mere end 15 mio. kr. Der var i alt afsat 5,1 mio. kr. til uddeling.

- Puljen har vakt meget interesse, hvilket er lovende for en fremtid med Danmark i spidsen for den globale grønne omstilling. Jeg er spændt på at se, hvordan projekterne vil udvikle sig, og hvilke muligheder de vil medføre, siger Kristoffer Böttzauw, direktør for Energistyrelsen.

Vinderprojekterne fokuserer på at udforske nye eksportmuligheder ved at sætte den danske ekspertise i spil i pilotprojekter, markedsanalyser eller til at øge synergier mellem udenlandske og danske virksomheder.

De seks projekter skal understøtte Danmarks kernekompetencer inden for fjernvarme, havvind, energieffektivitet og biogas over hele verden – fra USA til Spanien, Tyskland og Storbritannien, og videre til Kina og Sydkorea.

Puljen vil for eksempel støtte et samarbejde mellem Danish Board of District Heating og AffaldVarme Aarhus til at hjælpe med udviklingen af store fjernvarmeprojekter i England og Skotland. Mange hjem i England og Skotland har ikke råd til at holde varmen, så derfor er en effektiv varmeforsyning vigtig.

Gennem et mentor-forløb mellem ansatte i danske og britiske forsyningsvirksomheder vil de danske virksomheder præsentere løsninger fra den danske fjernvarme-model, som kan inspirere til, at fjernvarmeprojekter i Storbritannien udvikles hurtigere og bedre. Udover videnoverførsel fra Danmark vil projektet også fokusere på videndeling mellem de byer i England og Skotland, der deltager i projektet og andre interesserede byer. På den måde får omsætningen af danske løsninger til en britisk kontekst større rækkevidde.

Den næste runde ansøgninger vil indkaldes i 2020, hvor 8,1 mio. kr. vil være tilgængelige som støtte.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094