23948sdkhjf

Cradle to Cradle – Hvor langt er vi?

Fuldkomne Cradle to Cradle-byggerier findes ikke endnu – certificerede byggematerialer er en mangelvare – ikke desto mindre er Cradle to Cradle-byggeri virkelig ved at finde fodfæste.
Cradle to Cradle-byggeri eller på dansk Vugge til vugge møder stor interesse både globalt men også i lille Danmark.

Vejen mod det fuldkomne cradle-to-cradle-byggeri er dog brolagt med udfordringer, men i følge direktør Martin Fluri fra Vugge til vugge Danmark er de ikke uoverstigelige og langt fra afskrækkende.

Byggeanvisning til Cradle to Cradle i Danmark
I øjeblikket arbejder Realdania, 3XN og Vugge til vugge Danmark med at udvikle en byggeanvisning til Cradle to Cradle-byggeri i Danmark.

- Det er stadig rimeligt tidligt i projektet, så jeg kan ikke sige, hvordan og hvorledes det bliver, fortæller Martin Fluri om projektet, der skal være færdigt om et års tid.

- På trods af den store interesse har mange i den danske byggeindustri været i tvivl om, hvordan man arbejder med Cradle to Cradle, og det er derfor, vi laver anvisningen, fortæller han.

Med byggeanvisningen skulle Cradle to Cradle-byggeriet i Danmark få et boost, især da anvisningen baseres på en præsentation af Cradle to Cradle-byggemetoder med udgangspunkt i konkrete eksempler fra byggerier på dansk jord.

Den perfekte bygning findes ikke - endnu
På dansk jord er der aspekter af mange byggeprojekter der er inspirerede af Cradle to Cradle. De to mest gennemførte projekter er COWIs mødepavillon og Bornholms Green Solution House, der begge er i planlægningsfasen.

- Det er endnu ikke muligt at lave den perfekte bygning. En af de udfordringer vi står over for er manglen på certificerede byggematerialer. Så det varer nok nogle år, før der opføres en fuldkommen Cradle to Cradle-bygning, siger Martin Fluri.

Ingen grund til fortvivelse
Selvom om det har lange fremtidsudsigter med et byggeri, der på alle områder kan leve op til retningslinierne i Cradle to Cradle, så har Martin Fluri et par meget opmuntrende råd.

- Det er jo muligt i dag at udføre store dele af et byggeri ifølge Cradle to Cradle-principperne – og det synes jeg man skal gøre, siger han, men advarer:

- Hellere gennemføre få ting og så gøre det rigtigt og ordentligt, i stedet for at haste løsninger igennem, som så alligevel ikke lever op til principperne, siger han.

Martin Fluri på Building Green
På Building Green vil Martin Fluri tale om Cradle to Cradle-byggeri. Og her har han et hovedformål.

- Jeg vil bare gerne åbne folks øjne for at en bygning kan gøre en positiv forskel - både for de folk der bor i den, men også for det omkringliggende samfund. Og at dette ikke nødvendigvis bliver dyrere eller mere besværligt end andet byggeri, tværtimod.

Martin Fluri taler på Building Green i Forum, torsdag d. 13. oktober 2011, kl. 10.00 til 10.30.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047