23948sdkhjf

Bøde på 200.000 kr for udsendelse af reklamer til personer på Robinsonlisten

EnergiMidt A/S har betalt en bøde på 200.000 kr. for udsendelse af 16.780 breve til personer på ”Robinsonlisten”.
Forbrugerombudsmanden politianmeldte i juni 2011 EnergiMidt A/S til politiet for overtrædelse af markedsføringslovens regler om udsendelse af reklamemateriale til personer, der står på den såkaldte ”Robinsonliste”.

Baggrunden for politianmeldelsen var, at EnergiMidt i september og oktober 2010 havde udsendt 16.780 breve til personer, der ved at registrere sig på Robinsonlisten havde frabedt sig henvendelser fra erhvervsdrivende i markedsføringsøjemed.

- Når man vælger at blive skrevet på Robinsonlisten, er det en klar tilkendegivelse om, at man ikke ønsker at modtage uanmodede reklamer og tilbud fra erhvervsdrivende. Det er derfor også vigtigt, at de erhvervsdrivende respekterer forbrugernes fravalg af reklamer, og at der er en konsekvens, når reglerne overtrædes, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.

EnergiMidt har samarbejdet og accepteret bøden
EnergiMidt har nu accepteret at afslutte sagen med vedtagelsen af en bøde på 200.000 kr.

EnergiMidt har under sagsbehandlingen valgt at samarbejde med Forbrugerombudsmandsmanden samt iværksat forskellige initiativer for at sikre, at der ikke sker lignende fejl i fremtiden, hvilket glæder Henrik Øe:

- Jeg er glad for, at EnergiMidt fra sagens start har valgt at samarbejde aktivt med os i forbindelse med sagens oplysning, og at sagen dermed nu kan afsluttes endeligt med EnergiMidts betaling af en bøde på 200.000 kr., udtaler Henrik Øe.

Hvad er Robinsonlisten?
Det fremgår af markedsføringslovens § 6, stk. 3, at en erhvervsdrivende ikke må rette henvendelse til en bestemt fysisk person, hvis det fremgår af Robinsonlisten, at den pågældende har frabedt sig reklamehenvendelser.

Robinsonlisten er opkaldt efter Robinson Crusoe og er til husstande, som gerne vil være i fred for reklamer.

Det er CPR-registeret, der registrerer og udarbejder Robinsonlisten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083