23948sdkhjf

Protest mod tysk CO2-lagring nær Danmark

Fem danske miljøorganisationer protesterer mod tysk deponering af store mængder CO2 nær den danske grænse.
Fem danske miljøorganisationer protesterer i dag til den tyske forbundskansler Angela Merkel. På fredag skal Forbundsdagen nemlig stemme om en tilladelse til at deponere store mængder CO2 nær den danske grænse.

Det tyske CO2-projekt handler om en 600 km lang rørledning, der skal føre udledninger fra kraftværker og industrier i Tyskland, Belgien, Holland og Frankrig til et geologisk lager i Slesvig-Holsten. De 95% af udledningerne er CO2, de sidste 5% består af tungmetaller og andre miljøskadelige stoffer.

De fem danske organisationer er NOAH Friends of the Earth Denmark, Greenpeace Norden/København, Danish Society for Nature Conservation, VedvarendeEnergi og Nej til CO2-lagring.

Kære Angela....
Uddrag af brevet sendt til den tyske forbundskansler Angela Merkel.

- Vi mener derfor, at det er en forhastet beslutning allerede på nuværende tidspunkt, at give principiel tilladelse til, at CO2-lagring kan finde sted i Tyskland. Vi vil på det kraftigste opfordre til, at ressourcerne i stedet bruges til en langtidsholdbar løsning ved investering i vedvarende energikilder, der kan gøre os uafhængige af fossile brændsler.

- Når vi som danske ngo´er henvender os om tysk energipolitik, er det fordi de tyske beslutninger også kan få betydning for danske borgere. Et af de steder i Tyskland, hvor der påtænkes lagring af CO2 fra tyske kraftværker, er i Slesvig-Holstein lige syd for den dansk-tyske grænse. Nye undersøgelser (1) peger på, at formationerne i undergrunden i Slesvig-Holsten stiger op under den sydlige del af Danmark. CO2 fra et nordtysk lager, kan derfor risikere at bevæge sig 100-200 km inden den eventuelt siver ud. Det betyder, at der er risiko for, at CO2 herfra kan sive op på dansk territorium og dermed bringe både mennesker, dyr, grundvand og det ferske såvel som marine vandmiljø i fare. Disse risici anser vi for uacceptable - hvilket de selvfølgelig også vil være for tyske borgere.

- Partierne bag den kommende nye danske regering har klart tilkendegivet, at man ikke ønsker CO2-lagring under det danske fastland.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095