23948sdkhjf

Innovationsfonden får ny direktør

Innovationsfonden får 1. februar 2020 ny direktør.

Bestyrelsen har ansat Anne-Marie Levy Rasmussen, der kommer fra en stilling som global leder i den kommercielle del af vaccineområdet i medicinalvirksomheden, GlaxoSmithKline (GSK).

Det oplyser innovationsfonden i en pressemeddelelse.

- Med Anne-Marie Levy Rasmussen får Innovationsfonden en meget kompetent direktør med bred og lang erfaring fra forsknings- og innovationsområdet. Hun har arbejdet på både universitetssiden og i det internationale erhvervsliv og har indsigt i politiske processer. En kombination af erfaringer, som vil komme fonden og dens mange ansøgere til gode, når hun skal fortsætte udviklingen af organisationen, siger bestyrelsesformand, Tina Fanø.

Ny strategiproces
I løbet af 2019 er fondens hovedkontor flyttet fra København til Aarhus og nye mindre kontorer etableret i Aalborg, Odense og København. Anne-Marie Levy Rasmussen bliver øverste ansvarlige for den nye organisation og kommer til at lede fonden igennem en ny strategiproces og udmøntningen af historisk mange midler til den grønne omstilling i 2020.

- Bestyrelsen ser frem til, at fonden fremover får gavn af Anne-Marie Levy Rasmussens dybe forståelse for at arbejde strategisk med omsætningen af forskning til værdi - og på tværs af geografiske skel. Hun bliver en vigtig drivkraft og vil kunne skabe de rette rammer for fondens fremtidige virke inden for forskning, innovation og iværksætteri. Ikke mindst, vil hun sammen med bestyrelsen og de faglige eksperter i fonden, kunne sikre, at de mange grønne forskningsmidler, som fonden bliver betroet i 2020, bliver omsat til konkrete løsninger på klimaudfordringerne, siger Tina Fanø.

Innovationsfonden har siden april 2019 været ledet af konstitueret direktør, Tore Duvold, der fra 2015 har været vicedirektør i fonden.  

- Tore Duvold har sikret, at den omfattende flytning af organisationen er landet sideløbende med sikker drift, fortsat udvikling af programmer og processer og overholdelse af svartider. Jeg vil gerne benytte lejligheden til på vegne af bestyrelsen at sige Tore tak for en kæmpe indsats, siger Tina Fanø.     

Fra GSK til InnovationsFonden
Anne-Marie Levy Rasmussen har siden 2007 haft direktørposter hos GSK i Danmark, London og senest i virksomhedens hovedkvarter for vacciner i Belgien.

Hun har tidligere siddet i bestyrelsen for Højteknologifonden, der er en af forløberne for Innovationsfonden, været vicepræsident i præsidiet for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og haft bestyrelsespost i den europæiske sammenslutning af fysikere, European Physical Society.

48-årige Anne-Marie Levy Rasmussen er uddannet fysiker fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. Hendes karriere udløber også fra universitetsverdenen, hvor hun fra 2004-2007 var forskningspolitisk chef for Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Før det, arbejdede hun med forsknings- og uddannelsespolitik som politisk konsulent i Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096