23948sdkhjf

Nordjyllandsværket har været ude af drift i 187 dage

Den 15. maj kl 12:15 udbrød der brand på Nordjyllandsværket, der forsyner Aalborg og mange små oplandsbyer med varme.

- Vi havde en mindre brand i generatoren, forårsaget af en brintlækage og en stikflamme, fortæller vice-direktør hos Aalborg Forsyning Jesper Høstgaard-Jensen til Energy Supply.

Branden viste sig at have forvoldt skade på de kritiske komponenter.

- Det er de komponenter, vi har ventet på. Der har været lang leveringstid, siger Jesper Høstgaard-Jensen om den forholdsvist lange nedetid på 187 dage.

Komponenterne er nu endelig landet på værket, og Nordjyllandsværket ventes derfor at være oppe i drift igen den 4. december.

- Klokken 23:59 for at være helt præcis. Det er på det tidspunkt, vi har meldt os ind i markedet, siger Jesper Høstgaard.

Dermed runder Nordjyllandsværket 203 ude af drift.

God tidspunkt
Når nu Nordjyllandsværket skulle sendes til tælling var maj-måned ikke det dummeste tidspunkt. Det har i hvert tilfælde ikke kostet så meget, som hvis det havde været i den koldeste vinter.

- Om sommeren kører vi altid revision af anlægget. Al varmen produceres på det tidspunkt af Aalborg Portland og affaldsforbrændingen på RenoNord, fortæller Jesper Høstgaard.

Det er rent faktisk kun det sidste stykke tid, at Aalborg Forsyning har måtte trække på egne gascentraler, som ligger spredt rundt om i Aalborg og omegn.

- Det er helt efter bogen. Det er de centraler, vi altid trækker på, når de store enheder falder ud, siger Jesper Høstgaard-Jensen.

Ingen strøm
Det er ikke kun på varmefronten at branden har ramt Nordjyllandsværket.

Branden har nemlig betydet, at Nordjyllandsværket ikke har kunnet producere og sælge strøm, som ellers er en af de helt store indtægtskilder.

Indtægerne på strøm i årets første måneder – inden branden – ligger på 44 millioner kroner.

Jesper Høstgaard-Jensen fortæller dog, at de manglende indtægter for strømsalget i månederne siden branden ikke får nogen betydning for bundlinjen. 

- Vi har en god forsikring, så vi forbliver forventeligt upåvirket af det, siger Jesper Høstgaard-Jensen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078