23948sdkhjf

Dansk selskab øger gaslagerportefølje med 30 TWh

Det danske energihandelsselskab Danske Commodities (DC) har i dag meddelt, at Equinor vil overføre en gaslagerportefølje på 30 TWh til DC.

Overførslen betyder en markant stigning for DC’s nuværende portefølje og repræsenterer en kapacitet tilsvarende Danmarks årlige elforbrug.

Det oplyser DC i en pressemeddelelse.

Overførslen er et resultat af Equinors kommercielle strategi, som vil øge fokus på handelsaktiviteter, hvis direkte formål er at optimere værdien af upstream naturgas og samtidig koncentrere fokus på kortsigtet, opportunistisk handel af downstream naturgas i datterselskabet Danske Commodities.

- Danske Commodities’ markedsandel og ekspertise inden for kortsigtet energihandel komplementerer Equinors position som den andenstørste leverandør af naturgas i Europa. Gennem denne overførsel af gasaktiver kan DC yderligere optimere sin downstream portefølje og styrke virksomhedens position inden for opportunistisk tredjepartshandel, som er en af DC’s kerneaktiviteter. Vi ser et stort potentiale i at styrke dette forretningsområde endnu mere, siger Tor Martin Anfinnsen, Senior Vice President for Marketing and Trading hos Equinor og bestyrelsesformand i DC.

På tværs af europæiske markeder
Porteføljen består af gaslagerkontrakter på tværs af fire likvide europæiske markeder og vil blive overført gradvist ved godkendelse fra lageroperatører. Med den øgede gaslagerportefølje vil DC fortsat hjælpe kunder med at balancere gaslagre på tværs af sæsoner.

- Overførslen af Equinors aktiver inden for downstream gaslagre betyder, at vi kan realisere et stort vækstpotentiale for DC’s handel med gas. Med en diversificeret portefølje af sæsonmæssige gaslagre, kombineret med DC’s ekspertise inden for short-term gas trading, tager vi nu næste skridt mod at blive en førende spiller inden for fleksibilitetshandel på de europæiske markeder, udtaler Michael Vincent, VP og Head of Gas Trading & Origination hos Danske Commodities.

I forbindelse med overførslen af gaslagerforretningen til DC bliver Equinors storage tradere i London en del af DC’s Gas Asset Trading team.

- Vi er rigtig glade for at få muligheden for at udvide vores gasforretning, ikke kun med hensyn til volumen og markedseksponering, men også gennem øget samarbejde med vores dygtige kolleger i Equinor, slutter Michael Vincent.

Når overførslen er gennemført, vil DC håndtere en betydelig gaslagerportefølje på tværs af 23 gasmarkeder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094