23948sdkhjf

En million kubikmeter damvarme på vej i Aalborg

By- og landskabsudvalget i Aalborg Kommune har netop godkendt, at et projekt med etablering af to store damvarmelagre i Aalborg Øst sendes ud i fordebat.

Projektet omfatter etableringen af to damvarmelagre på hver 500.000 kubikmeter vand ved Affalds- og Genbrugscenteret Rørdal ved Hesteskoen i det østlige Aalborg.

I dag er det en fyldplads, hvor Aalborg Renovation og Aalborg Portland kører slagger ud.

Damvarmelageret tænkes etableret i to etaper, hvor 1. etape omfatter de to bassiner á 500.000 kubikmeter, der placeres i den sydlige del af planområdet.

Første etape muliggøres af, at Aalborg Forsyning Renovation inden for 1-2 år planlægger at nedlægge Affalds- og Genbrugscentret i Rørdal til fordel for en ny lokalitet til komposteringsanlæg, deponering og oplag af jord.

Etape 2 – med et evt. tredje bassin med samme kapacitet - tænkes etableret længere mod nord ved den såkaldte ’støvsø’ ved Lergravsvej, når den igangværende deponering fra Aalborg Portlands produktion afsluttes.

Projektet sendes i fordebat fra den 27. april 2020 til den 25. maj 2020.

Med udgangspunkt i fordebatten vil Aalborg Kommune igangsætte en mere detaljeret planlægning, hvor der udarbejdes forslag til et kommuneplantillæg, en lokalplan herunder miljøvurdering.

Disse planer forventes udsendt i offentlig høring i 8 uger i efteråret 2020.

Der arbejdes hen imod at udbyde opgaven i 2021

(Forsidefoto: Arcon-Sunmark)

Artiklen er en del af temaet Energilagring.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188