23948sdkhjf

Vundet affaldsudbud skaber ro i lejren på Fyn

Efter en udbudsrunde ligger det fast, at al affald fra Faaborg-Midtfyn kommune i de næste fire år skal brændes af på kraftvarmeværket i Svendborg.

Det skriver Fyens.dk

Svendborg Kraftvarme var oppe mod både Argo fra Roskilde og Fjernvarme Fyn, men det endte altså med, at Svendborg løb med de 10-12.000 tons midtfynsk affald om året.

- Vi er meget godt tilpas. Med alt den snak, der har været om værkets fremtid, er det lige i øjet. Vi har fået ro i lejren, og CO2-mæssigt er det også det bedste at køre det ned til os, siger Ove Engstrøm, bestyrelsesformand hos Svendborg Kraftvarme.

De mange tons affald falder et tørt sted, da det ikke er mere end et par uger siden, at kraftvarme-selskabet tabte et lignende udbud om affaldet fra Langeland. I det udbud trak Fjernvarme Fyn det længste strå.

Sejren i Faaborg Midtfyn er altså vigtig for Svendborg Kraftvarme, som skal bruge 50.000 tons affald om året for at køre optimalt.

Fremover vil der blive tilført 15.000 tons affald fra Svendborg Kommune og de 10-12.000 tons fra Faaborg-Midtfyn.

For at kunne supplere op til de 50.000 tons vil selskabet ud og vinde udbud andre steder i landet – og hente mere affald i Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125