23948sdkhjf

Håndsrækning til fyrede Siemens Gamesa-medarbejdere

På grund af større konkurrence og en ny strategi, hvor der satses på havvindmøller i stedet for landvindmøller, har Siemens valgt at afskedige henholdsvis 216 medarbejdere i Aalborg, og 99 medarbejdere i Ikast-Brande og Herning.

Jobcenter Aalborg vurderer, at de fyrede medarbejdere i Aalborg vil have begrænsede muligheder for at finde nyt job inden for branchen i Nordjylland. Med målrettede kurser vil de for eksempel kunne bruge deres kompetencer i produktions-, bygge-, anlægsfag- og serviceområder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Ifølge Jobcenter Ikast-Brande har lokalområdet været ramt af en række store fyringsrunder, og derfor vil denne på Siemens Gamesa kunne give udfordringer på det lokale arbejdsmarked.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil dispensere fra bestemmelserne og give godt 5,6 mio. kr. fra varslingspuljerne til de afskedigede i Aalborg, Ikast-Brande og Herning. Pengene vil gå til opkvalificering, målrettede jobsøgningsforløb og informationsmøder.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er rigtig trist, at så mange mennesker mister deres arbejde og kastes ud i uvished. Derfor vil jeg gerne dispensere for reglerne, så de berørte medarbejdere kan få en hjælpende hånd. Jeg håber, at det kan være med til, at de hurtigt kan finde et nyt job.

Det regionale arbejdsmarkedsråd kan inden for rammerne af varslingspuljerne sætte gang i en aktiv indsats, hvis en virksomhed fyrer mindst 50 pct. af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Ministeren kan dog give en dispensation, hvis muligheden for at finde et andet job i på det lokale arbejdsmarked er begrænset, eller der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173