23948sdkhjf

Han skal være Danmarks nye klimaambassadør

Regeringens nationale mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. i 2030 følges nu op af en international indsats med udnævnelsen af en klimaambassadør.

Det bliver Tomas Anker Christensen,der,  som Danmarks klimaambassadør, skal være med til at sætte den internationale klimadagsorden. 

Og han får travlt fra første dag. Han vil blandt andet skulle deltage i arbejdet i de internationale klimaforhandlinger i FN-regi og det kommende klimatopmøde, COP25. Han vil være en central del af den danske indsats for at øge det globale klimaambitionsniveau i implementeringen af Parisaftalen.

Klimaambassadøren vil også være med til at vise dansk lederskab på Verdensmål 7 (SDG 7) om bæredygtig energi. Her hjælper Danmark især de lande, der udleder mest CO2, med at udfase kul og olie og ikke mindst omstille dem til vedvarende energi som vind- og solenergi. SDG 7 handler også om, at verdens lande indretter sig meget mere effektivt og sikrer, alle borgere – også de allerfattigste i for eksempel Afrika - får adgang til vedvarende energi. Som en del af SDG 7 lederskabet vil Danmark fokusere på at sikre mere finansiering til den globale grønne omlægning.

Klimaminister Dan Jørgensen er begejstret for valget af Tomas Anker Christensen, som han kender som en dygtig ambassadør med stor indsigt i klima- og bæredygtighedsdagsordenen.

- Regeringen har valgt Tomas Anker Christensen, fordi han har et stærkt netværk, omfattende viden om klimaområdet og den nødvendige adgang til internationale samarbejdspartnere. Det er den tyngde og erfaring, der er brug for, hvis vi skal løfte det globale klimaambitionsniveau og få Danmark tilbage i centrum for de internationale forhandlinger, siger Dan Jørgensen.

Tomas Anker Christensen tiltræder i sin nye rolle den 1. februar med base i København og vil få kontor i både Udenrigsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

CV

Tomas Anker Christensen er nuværende ambassadør i Kairo med lang erfaring inden for klimaområdet.

Han har været afdelingschef for Udenrigsministeriets Center for Globale udfordringer, hvor han bl.a. stod i spidsen for oprettelsen af 3GF – et internationalt partnerskab for grøn omstilling.

Han var sidenhen ansat i FN-generalsekretærens kabinet, hvor han en periode var chef for generalsekretærens klimateam med ansvar for at forberede og gennemføre FN’s klimatopmøde i 2014.

I perioden 2015-2017 var han kabinetschef for formanden for generalforsamlingen (hhv. Mogens Lykketoft og Peter Thomson), hvor der var særlig fokus på implementeringen af Parisaftalen og FN’s verdensmål.

Efterfølgende har Tomas Anker Christensen været særlig rådgiver for FN’s særlige udsending på klima, Michael Bloomberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141