23948sdkhjf

Usynlig sol blev belønnet ved Building Awards

Miljøhensyn og funktionalitet gik op i en højere enhed, da årets udgave af Teknikprisen torsdag aften blev uddelt under Building Awards på The Plant i København.

Vinderen blev virksomheden Listech IVS fra Rødovre, som har arbejdet med udviklingen af usynlige solfangere, oplyser Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse.

Juryens begrundelse for valget af prismodtager var blandt andet, at det var den mest nytænkende af de tre finalister. De usynlige solfangere er funktionelle og har desuden den fordel, at de bedre kan integreres i det enkelte byggeprojekt. Samtidig bidrager de til den grønne omstilling ved at benytte solen som vedvarende energikilde.

- Selvom de tre nominerede projekter er meget forskellige, har de alle det til fælles, at de er med til at sætte større fokus på de tekniske installationer. På den måde sikres de en plads højere oppe i den byggemæssige fødekæde, end det ellers traditionelt har været tilfældet for de tekniske installationsløsninger, siger Niels Jørgen Hansen adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der uddelte prisen i samarbejde med Schneider Electric og Wexøe.

Glæden var forståeligt nok også stor hos prismodtageren.

- Det er jo en fantastisk anerkendelse. Jeg er meget beæret, og det kom voldsomt bag på mig, at vi fik prisen. Jeg havde slet ikke fået forberedt en tale. Vi er en lillebitte virksomhed med to mand, som har lavet et lille projekt, der nu er blevet anerkendt, så det skal vi da ud og have gjort noget ved nu, siger Alex Lisbjerg, medindehaver af Listech IVS, og fortsætter: 

- Denne her pris har jo givet mig en eller anden form for ansvar for at bringe idéen ud i livet. Nu skal jeg bare lige finde ud af, hvordan jeg gør det.

De øvrige nominerede til prisen var Airtjek aps for arbejdet med en nytænkende ventilationsløsning samt Christensen & Co. Arkitekter A/S med Jesper Kongshaug for et avanceret lysprojekt i K.B. Hallen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11