23948sdkhjf

Grundbeløbsindsats: Varmepumpeleverandører kan nu søge om prækvalifikation

Hovedparten af grundbeløbet ophørte for en række fjernvarmeværker med udgangen af 2018. Grundbeløbets ophør har medført, at nogle grundbeløbsværker ikke har kunnet opnå konkurrencedygtige varmepriser og som følge her af har de besluttet at nedlægge fjernvarmeforsyningen,

Med energiaftalen fra juni 2018 vedtog et enigt Folketing en række initiativer til håndtering af grundbeløbets ophør.

Et af disse var målrettet varmekunderne hos de grundbeløbsværker, der har besluttet at nedlægge varmeforsyningen. Her kan varmekunder få tilbudt en attraktiv alternativ varmeløsning.

Det er politisk besluttet, at puljen udmøntes som tilskud til varmepumper på abonnement.

Der er i alt afsat 70 mio. kr. til indsatsen i årene 2019-2023, hvoraf de 10 mio. kr., der er afsat i 2019, udmøntes gennem en midlertidig ordning.

Prækvalifikation
For at kunne få tilsagn om tilskud skal en leverandør først prækvalificeres af Energistyrelsen og efterfølgende vælges af varmekunderne.

Energistyrelsen åbner nu for ansøgning om prækvalifikation for leverandører af varmepumper på abonnement.

Leverandørerne forventes at kunne installere og drive varmepumper effektivt som en abonnementsløsning hos varmekunder, der mister deres fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk

Formålet med prækvalifikationen er, at Energistyrelsen identificerer leverandører, der har erfaring, organisering, kapital, samt administrative og juridiske forudsætninger for effektivt at kunne installere og drive varmepumper som en abonnementsløsning.

Leverandører af varmepumper på abonnement kan under hele indsatsens løbetid søge om at blive prækvalificeret og vil som udgangspunkt få Energistyrelsens afgørelse senest to måneder efter, at ansøgningen er indsendt.

Energistyrelsen offentliggør en liste over prækvalificerede leverandører, som løbende opdateres på Energistyrelsens hjemmeside. Ud fra denne kan varmekunder kontakte leverandørerne om tilbud på varmepumper på abonnement med tilskud fra ordningen.

For varmekunderne er det en forudsætning for at kunne modtage tilskud gennem ordningen, at deres fjernvarmeforsyning er besluttet nedlagt af kommunen.

Kort om tilskudsordningen

Målgruppe: Indsatsen udmøntes som tilskud til varmepumper på abonnement, der installeres hos varmekunder, som mister deres fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk. Det er leverandørerne af varmepumper på abonnement, der søger om tilskud, som videreføres til den enkelte varmekunde.
Kriterier: For at kunne få tilsagn om tilskud skal en leverandør først prækvalificeres af Energistyrelsen og efterfølgende vælges af varmekunderne. For varmekunderne er det en forudsætning for at kunne modtage tilskud gennem ordningen, at deres fjernvarmeforsyning er besluttet nedlagt af kommunen.
Støtteintensitet: Der kan ydes op til 15.000 kr. i tilskud pr. varmepumpe.
Puljestørrelse: 70 mio. kr. i perioden 2019-2023

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112