23948sdkhjf

Nu skal der bakses med dele til gigantiske møller: Vejrudsigten følges tæt

Vejret er en afgørende faktor i de næste uger, hvor Hanstholm Havn modtager dele til vindmøller

- Lige nu går det rigtig godt - og det skal det gerne blive ved med helt frem til uge 52.

Det siger Klaus B. Hansen, maritim chef på Hanstholm Havn, med tanke på arbejdet med at losse komponenter til nye vindmøller, som skal testes i Østerild.

Første del af ”operationen” blev afviklet tirsdag, da det hollandske fragtskib ”Rotra Mare” lossede fire sektioner til tårnet til Siemens Gamesas nye 10 MW offshore-mølle, som forventes opstillet i testcentret inden årets udgang - og som ifølge selskabets egne oplysninger ventes at være markedsklar i 2022.

Møllen kan ifølge Siemens Gamesa producere så meget strøm, at 20 af dem i en havmøllepark kan producere strøm nok til at dække årsforbruget i en by på størrelse med Liverpool.

- Det kræver planlægning at håndtere mølledelene - og det kræver også godt vejr. Faktisk er vejret det eneste, der kan forrykke tidsplanerne, siger Klaus B. Hansen med øje for tavlen, som oplyser de forventede ankomster af skibe med mølledele, vinger og kraner til at håndtere møllekomponenterne.

- Det er store skibe - og de er vindfølsomme, og hensynet til havnens øvrige aktiviteter gør, at anløbene helst skal komme i forlængelse af hinanden. Vi vil have svært ved at håndtere flere mølle-losninger samtidig med den kajplads, vi har til rådighed nu, siger Klaus B. Hansen med henvisning til, at de igangværende byggearbejder på havneudvidelsen også kræver kajplads.

Tirsdag var losningen af dele til den nye Siemens-mølle samt en nacelle til en af selskabets nuværende testmøller, som har været til ”renovering”, tilgodeset af godt vejr.

Tre store mobilkraner løftede dele fra fragtskibet over på store blokvogne. De bliver stående på havnen frem til søndag, hvor de transporteres til testcentret i Østerild.

For at lette transporterne er en rundkørsel i udkanten af Hanstholm netop bygget om, så der er plads til, at de kan passere.

I testcentret i Østerild er arbejdet med at støbe fundamentet til den nye mølle afsluttet. Møllen skal stå på Standplads otte, en af de to nye, der er anlagt efter udvidelsen af testcentret fra syv til ni standpladser.

Møllen får en rotordiameter på 193 meter. Det er ikke oplyst, hvornår arbejdet med at opstille den går i gang.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148