23948sdkhjf

Logstor forsøger sig med en genanvendt kappe

Kvaliteten afhænger helt af, hvilke materialer rørgiganten kan source

Rørproducenten Logstor arbejder på at få genanvendt plast af typen HDPE tilsat de sorte kapper, der omkranser deres fjernvarmerør.

Det er første skridt på vejen mod at HDPE-kappen i fremtiden skal bestå af 100 procent genanvendte materialer.

Men der er et stykke vej dertil, og hvor stor andelen af genanvendte materialer i røret bliver, afhænger helt og aldeles af den kvalitet af genbrugsmaterialer, som Logstor kan skaffe.

Det fortæller Martin Lindgaard Pedersen, der er Senior Director for Innovation.

- Hvis vi får en mængde såkaldt godt genbrug, der eksempelvis kunne være andre rør, så kan vi nå en andel på 100 procent. Hvis vi får andre varer af ringere kvalitet, så falder andelen, forklarer han til Plastforum.dk.

Står på mål for kvalitet
Han understreger, at kvaliteten – genbrugsmateriale eller ej - stadig skal kunne leve op til de samme krav, som altid har været til kappen omkring et rør, og at plasten derfor hele tiden bliver testet af hensyn til kunden.

- Vi har igennem talrige forsøg dokumenteret, at genbrugsmateriale af forskellig oprindelse kan tilsættes vores kappemateriale og opfylde standardens krav – og vi står på mål for denne kvalitet, siger han.

Hjælp til selvhjælp
Logstor vil source materialerne fra deres underleverandører, eller fra andre rørproducenter, der har behov for at skaffe sig af med eksempelvis rør, der har udtjent deres forsyningspligt i jorden.

Men Logstor kommer også til at blive leverandør af materialer til dem selv, fortæller han.

 - Når vi producerer fjernvarmerør, får vi altid et afskær til overs. De stykker kan vi granulere ned og bruge i vores genbrugsprodukter, fortæller han.

Logstor bruger hvert år nogle tusind tons – som Martin Lindgaard Petersen udtrykker det -  i deres produktion af kapper. Det genanvendte materiale skal ind og supplere den mængde, fortæller han.

Drømmen om hele røret
Logstors vision på den lange bane er at være i stand til at producere hele røret, det vil sige stålrøret, det isolerende PUR-skum og plastkappen af genanvendelige materialer

- Samtidig vil vi dokumentere, at den forventede levetid på Logstor-systemer, uanset anvendt materiale, er uændret, siger Martin Lindgaard Pedersen.

Fakta:
Logstor har i projektet blandt andet allieret sig med Lemvig Klimatorium, der er som er Danmarks fremtidige internationale klimacenter, er det første projekt til at anvende fjernvarmerør med genbrugsplast.

Desuden deltagere Lemvig Varmeværk, ventilproducenten BROEN samt Plastix i projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11