23948sdkhjf

Dansk kraftværksgigant lander ordrer for trecifret millionbeløb

Eksportordrer på over 140 millioner kroner vundet af Burmeister & Wain Scandinavian Contractor trods udsving på de globale markeder.
Den danske kraftværksleverandør Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) har netop landet to nye kontrakter til en samlet værdi af 19 mio. EUR på at bygge et nøglefærdigt kraftværk på øen Rodrigues, Mauritius samt yde teknisk service på et kraftværk i Pacora, Panama over en 5-årig periode.

Kontrakten i Mauritius omfatter levering, opførelse, installation og idriftsættelse af et nyt kraftværk, som vil blive opført i forlængelse af et 4 MW eksisterende elektricitetsværk, som BWSC leverede til kunden, Central Electricity Board, i 2004.

Det kommende kraftværk, som forventes i drift ved udgangen af 2012, er et led i Mauritius’ udviklingsplaner og har til formål at styrke turismen på Rodrigues samt sikre stabil og billigere elektricitet til øens ca. 40.000 indbyggere.

Den nye ordre er den niende i rækken af ordrer, som det statsejede elektricitetsselskab på Mauritius har tildelt BWSC siden 1994. Seneste ordre til en kontraktværdi af 494 mio. kr. blev indgået i februar 2011.

Kontrakten i Panama omfatter levering af teknisk service og support samt reservedele til et 55 MW kraftværk, som BWSC leverede til kunden Pedregal Power Company i 2003.

Dansk eksport på verdenskortet
- Vi glæder os meget over de nye ordrer, særligt i tider hvor eksportmarkederne stadig halter efter i kølvandet på finanskrisen. Det danske erhvervsliv har været på en ufrivillig finansiel slankekur, hvis man ser på ordreindgangen på eksportmarkedet. Så det er klart, at vi er glade for de nye ordrer, som også er med til at profilere den danske energiteknologi på vækstmarkederne udenfor EU, udtaler Executive Director i BWSC, Anders Heine Jensen.

Han ser endvidere ordren som en anerkendelse af BWSC’s tekniske kompetencer og kendskab til eksportmarkederne.

- Vi betragter kundernes genvalg af leverandør som endnu en positiv anerkendelse af vores tekniske kompetencer og viden om vores markeder. Vi har været aktivt repræsenteret i Mauritius siden 1994 og i Panama siden 1999 og kan i kraft af vores mangeårige erfaring samt det faktum, at vi spænder over hele kraftværkspaletten - fra projektudvikling og design til opførelse, drift og vedligeholdelse -, tilbyde netop de kvalitetsløsninger og den sparring, som vores kunder efterspørger, fortsætter Anders Heine Jensen.

Grøn energi som vækstmotor
Med de nye ordrer i hus, og flere gode muligheder undervejs, er der grobund for optimisme hos BWSC. Virksomheden har, med over 30 års erfaring på bagen og flere end 160 kraftværker på referencelisten, en velforankret indsigt i sine markeder. En indsigt som falder i god jord for dansk eksport.

- For os handler det om at skabe reel værdi for vores kunder. Gennem gensidig tillid og tæt dialog om deres nuværende og fremtidige behov kan vi gå ind og tilbyde nøjagtig de løsninger, der efterspørges. Foruden dieseldrevne projekter, arbejder vi i øjeblikket intenst på at efterkomme kundernes behov for de rette løsninger inden for grøn energi. Også her vil der være tale om at stille dansk teknologi og ekspertise til rådighed for andre lande til gavn for både vores kunder og for dansk eksport, konkluderer Anders Heine Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093