23948sdkhjf

Vind-leverandører går forrest med forskning og udvikling

Ny undersøgelse af Deloitte og Vindmølleindustrien slår fast, at to ud af tre af de danske leverandører i vindindustrien investerer mere i forskning og udvikling sammenlignet med det samlede erhvervsliv.
Peter Rønde Jakobsen, Director i Deloitte, ser positivt på udviklingen, der kan være med til at fremtidssikre vind-leverandørernes konkurrencekraft.

Højt ambitionsniveau
I disse dage er diskussionerne i fuld gang omkring fremtidens vækst og arbejdspladser i Danmark. Både politikere og erhvervslivet ser investeringer i forskning og udvikling som nøgleord, når fremtidsplanerne for de danske virksomheders konkurrenceevne over for det globale marked diskuteres. Opsigtsvækkende tal fra en rapport, der er udarbejdet af Deloitte og Vindmølleindustrien, sætter streg under ambitionsniveauet i vindindustriens innovationsaktiviteter sammenlignet med det generelle erhvervsliv.

I rapporten svarer 63 pct. af de adspurgte leverandører i vindindustrien, at de har oplevet et positivt omfang af aktiviteter inden for forskning og udvikling i de seneste 12 måneder. Det tal er 38 pct. for det generelle erhvervsliv. Ifølge Peter Rønde Jakobsen, Director i Deloitte, vækker det optimisme i forhold til danske arbejdspladser og fremtidig vækst inden for vindindustrien:

- Tallene skaber optimisme. Det er vigtigt for den fremadrettede konkurrencekraft, at danske leverandører bringer sig i en situation, hvor de kan konkurrere på andre parametre end pris. Her er innovation vigtig, ikke mindst i forhold til at fremtidssikre danske arbejdspladser og skabe vækst, siger han

Dansk udviklingsevne i top
Og netop de danske leverandørers evne til at udvikle sig i forhold til deres globale konkurrenter bliver fremover et helt afgørende succeskriterium:

- Den teknologiske udvikling i vindmølleindustrien er større end i nogle af de andre erhvervsbrancher i Danmark som helhed. Det betyder, at et stærkt samarbejde mellem leverandører og vindmølleproducenter forudsætter, at især leverandørerne satser på forskning og udvikling, så de kan følge produktudviklingen. Innovation er altafgørende for ikke at tabe kapløbet til de globale konkurrenter, slutter Peter Rønde Jakobsen

De danske leverandører oplever også forbedret konkurrenceevne som et resultat af de øgede aktiviteter inden for forskning og udvikling. Fire ud af fem af de adspurgte svarer, at de er lidt eller meget positive over for udviklingen i konkurrenceevnen i de kommende 12 måneder. En spændende udvikling, der har overordentlig stor betydning for at øge væksten og skabe dansk arbejdspladser.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11