23948sdkhjf

Ørsted-selskab indgår elkøbsaftale med New York

Den 18. juli 2019 blev Sunrise Wind valgt af New York som den foretrukne tilbudsgiver til en havvindmøllepark på 880 MW.

Sunrise Wind har nu indgået en 25-årig OREC-aftale med New Yorks energiforsknings- og udviklingsforvaltning (New York State Energy Research and Development Authority - Nyserda).

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Sunrise Wind er et 50/50-partnerskab mellem Ørsted og Eversource, det største energiselskab i New England, USA.

- Ørsted og Eversource er glade for at kunne meddele, at vi har indgået en elkøbsaftale for dette skelsættende projekt, som vil bringe grøn energi i industriel skala til New York. Vi ser frem til at samarbejde med Nyserda, leverandører, lokalsamfund og andre interessenter om at realisere Sunrise Wind-projektet, siger Martin Neubert, Executive Vice President og CEO for Ørsted Offshore.

Læs også: Kronprinsen indvier ombygget Ørsted-værk

Sunrise Wind har en gennemsnitlig omkostning på 80.64 dollars pr. MWh (2018-priser), hvoraf den forventede gennemsnitlige OREC-omkostning udgør 22.62 dollars per MWh.

Havvindmølleparken forventes at komme i drift i 2024, forudsat at Ørsted og Eversource træffer endelig investeringsbeslutning.

Økonomisk udvikling
Som en del af det vindende forslag til New Yorks største havvindvindprojekt vil Sunrise Wind skabe økonomisk udvikling ved at opføre et drifts- og vedligeholdelsescenter i Port Jefferson, Long Island, investere i yderligere opgraderinger af havneinfrastrukturen og etablere uddannelsesprogrammer inden for havvind i delstaten New York.

- Havvindindustrien giver gode muligheder for langsigtet industriel udvikling, og Sunrise Wind vil skabe faglærte jobs i delstaten, både i konstruktionsfasen og i hele parkens levetid, siger Martin Neubert.

Derudover undersøger Sunrise Wind muligheden for at indgå i et transmissionspartnerskab med New York Power Authority (NYPA) og Con Edison, New Yorks førende forsyningsvirksomhed. Med en placering næsten 50 km øst for Long Islands Montauk Point kommer man næsten ikke til at kunne se Sunrise Wind fra land.

Den nordøstlige klynge
Sunrise Wind er en del af Ørsted og Eversources nordøstlige klynge, som består af vindmølleparkerne South Fork, Sunrise Wind og Revolution Wind og har en samlet kapacitet på ca. 1,7 GW.

Dette giver Ørsted og Eversource mulighed for at udnytte synergier inden for indkøb samt at optimere opførelsen og driften af projektporteføljen.

Ørsted og Eversource har indgået en kontrakt med Siemens Gamesa Renewable Energy, der skal levere vindmøller til joint venture-selskabets nordøstlige klynge.

Læs også: Ørsted får støtte til tysk brintprojekt

Forudsat at Ørsted og Eversource træffer endelig investeringsbeslutning, vil der blive installeret Siemens Gamesa vindmøller på 8,0 MW på alle tre havvindmølleparker.

Ørsted har etableret kontorer i New York City og på Long Island og er i øjeblikket i gang med at udvikle delstaten New Yorks første havvindmølleprojekt, South Fork, ud for Long Island.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172