23948sdkhjf

Verdos biomasse opnår PEFC-certificering

- Fældning af træer må kun finde sted i skove, hvor der tages dokumenteret hensyn til biodiversitet, klima, arbejdere og lokalbefolkning. Det fældede træ skal kunne spores hele vejen fra skov til savværk og videre til butik eller forbrændingsanlæg.

Sådan lyder grundelementerne bag et af verdens førende skovcertificeringssystemer for bæredygtigt skovbrug, kaldet Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC).

Nu har PEFC tildelt Verdos afdeling for handel med biomasse Verdo Trading et sporbarhedscetifikat.

- Med et PEFC-certifikat er man som virksomhed med til at sikre, at skovene bliver forvaltet bæredygtigt. Skovrydning er et stort, internationalt problem, men med certificeringen tages en lang række hensyn for at sikre miljømæssig og social bæredygtighed, siger Morten Thorøe, der er sekretariatsleder i PEFC Danmark, i en pressemeddelelse.

Certificering kræver fuld sporbarhed
For at opnå et PEFC-sporbarhedscertifikat skal bæredygtigheden dokumenteres, og det stiller store krav til sporbarhed af træet, der uanset slutprodukt skal kunne spores tilbage til sin oprindelse.

- For at en virksomhed kan blive PEFC-certificeret, skal virksomheden have helt styr på sine leverandører, så der er fuld sporbarhed af det træ, der bruges eller sælges, fortæller Morten Thorøe.

Åbner op for lukket land
Den nye certificering stiller høje krav til sporbarhed af for eksempel træflis og træpiller, men den har også forretningsmæssige fordele.

Certifikatet giver Verdo Trading mulighed for at handle på den del af markedet, der tidligere var lukket land.

PEFC-sporbarhedscertificeringen giver nemlig selskabet mulighed for at sælge de certificerede biobrændsler videre til andre varmeselskaber, ligesom kunderne kan købe andre certificerede biobrændsler hos Verdo.

- Tidligere kunne vi godt købe PEFC-certificeret træ, men vi kunne ikke videresælge det som PEFC-certificeret. Det kan vi nu til gavn for de kunder, der handler hos os, fortæller Benny Corneliusen, der er Bioenergy Manager med ansvar for træflis i Verdo.

Handel med biomasse er et af Verdo-koncernens store forretningsområder, og virksomheden blandt Europas førende leverandører af biomasse i form af for eksempel træpiller, træflis og træbriketter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11