23948sdkhjf

Rambøll & HÅB indleder vindsamarbejde

Havvind Århus Bugt A/S har indgået kontrakt med Rambøll Danmark om at udføre forundersøgelser for opstilling af havvindmøller i Århus bugt.
Energistyrelsen har tidligere givet tilladelse til, at Havvind Århus Bugt (HÅB) kan lave forundersøgelser for etablering af Mejlflak Havvindmøllepark i Århusbugten.

- Håb holdt et EU-udbud inden sommerferien om at få lavet forundersøgelser for havvindmøllerne. Vi har i går underskrevet kontrakt med Rambøll Danmark A/S, og ser frem til et godt samarbejde for at få undersøgt mulighederne for vindmølleopstilling i Århus Bugt, siger Søren Egge Rasmussen, formand for HÅB og tilføjer:

- Samtidig med at Rambøll laver forundersøgelser i Århus Bugt vil HÅB fortsætte samarbejdet med andre kystnære havvindmølleprojekter. Og vi vil fortsætte dialogen med de politiske partier, Klima og Energiministeren og Det Energipolitiske Udvalg, for at få afklaret de økonomiske betingelser for de kystnære havvindmøller.

Rambølls rolle
Rambøll står som overordnet ansvarlig for forundersøgelser af havbundens beskaffenhed, kortlægning af de miljømæssige forhold, udarbejdelse af VVM-rapport og økonomisk vurdering af projektet.

Rambøll har engageret førende eksperter til at forestå dele af de nævnte opgaver.

Resultaterne af de gennemførte kortlægninger og vurdering, herunder udpegning af lokaliteter for placering af havvindmølleparken, vil blive fremlagt i en VVM-rapport, som offentligheden vil få lejlighed til at kommentere i sommeren 2012.

Undersøgelserne af Århus Bugt skal være bragt til ende inden 1 juli 2012 .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094