23948sdkhjf

Efter first-fire i maj: Kjellerup kører testkørsel

Lørdag den 26. oktober inviterer Kjellerup Fjernvarme borgerne inden for på det 81 millioner kroner dyre flisværk, der nu står færdigt i Industriparken i Kjellerup.

Fjernvarmeselskabet kunne sammen med leverandør af fliskedlen Verdo Energy Systems allerede i maj fyre op under kedlen for første gang.

- Vi havde first fire i maj, men på grund af årstiden kunne vi ikke teste over 4 MW. Anlægget blev efter first fire i maj overdraget til Kjellerup Varmeværk - dog med 4 MW som maksimum belastning, oplyser Verdo i en mail til Energy Supply

Anlægget har siden maj kørt på lavt blus - med maks 4 MW i belastning – og uden problemer.

- Kedlen er udstyret med kontinuerlig støv-, NOX- og CO-målinger, så det har det været mulig for os at se hvordan kedlen kører, selv om vi ikke er på stedet. En tredjepart har kontrolleret, at kedlen kørte som aftalt, og her var der ingen bemærkninger, oplyser Verdo.

I øjeblikket køres der en del testkørsler på kedlen, hvor effekten hen over efteråret øges langsomt.

- Midt i november vil det være muligt at køre fuldlast i en længere periode, så vi kan få lavet en endelig ydelsestest. Når kedlen er endelig indreguleret, vil det være muligt at forsyne sommerlasten fra den nye kedel, skriver Verdo i mailen.

Nyt flislager et plus
Anlægget består af en fliskedel på 10 MW, et røgkondenseringsanlæg på 3 MW samt forberedelse til absorptionsvarmepumpe. Derudover har Kjellerup Fjernvarme også fået et nyt flislager, oplyser Midtjyllands Avis.

- Sammen med kedlen er der opført et stort lukket flislager, hvor vi kan modtage flis i det tempo, der passer vores leverandører, og dermed til en bedre pris for os. Desuden kan vi med fyldt lager nu køre i en uge og undgå de ekstra omkostninger der er forbundet med at få leveret flis, når vejret er dårligt, siger formand for Kjellerup Fjernvarme Benny Thomsen.

Kjellerup Fjernvarme har stadig en lille kedel stående på Agertoften. Den skal fremover kun bruges til spids- og reservelast, men dog fjernes på sigt.

Den nye bygning på 500 kvadratmeter, som den nye fliskedel står i, har nemlig plads til at huse endnu en kedel, eventuelt en varmepumpe samt de tekniske installationer til et solvarmeanlæg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125